Obavijesti

News

Komentari 387

Plenkovićevi dvori: Ima 230 kvadrata, prima 45.600 kuna

Plenkovićevi dvori: Ima 230 kvadrata, prima 45.600 kuna
4

Predsjednik HDZ-a platio je stan 201 tisuću eura, davao ga je u najam, dok u Bruxellesu prima plaću od 6000 eura mjesečno. Supruga Ana Maslać Plenković ima Passata iz 2011.

VIDEO

Novi lider HDZ-a imućan je čovjek. Andrej Plenković, otkrio je T-portal, posjeduje dvoetažni stan od 230 “kvadrata”, korisne površine 187 četvornih metara.

Andrej Plenković nije hrvatski dužnosnik, pa nije bio u obvezi prijavljivanja imovinske kartice. No, pozivu novinara spremno se odazvao otkrio i je što posjeduje.

- Stan na adresi Vinogradi 80, u kojem živim sa suprugom i sinom, jedina je nekretnina u našem vlasništvu. Kupio sam ga 2003. i platio ga 201.000 eura, a kupljen je od prodaje obiteljske imovine i dijelom od mojih tadašnjih prihoda od nesamostalnog rada. Kako sam nekoliko godina živio u inozemstvu, stan je bio u najmu’, rekao je novinarima T-portala Plenković, dodajući da je stan zapravo još i manji.

Kad se, kaže šef HDZ-a, odbije površina koju zauzima stubište, stvarno korisna stambena površina zapravo je 130 m2. Imamo dnevni boravak s blagovaonicom, tri sobe, dvije, tri terase, kupaonicu i WC. Potkrovlje ima 27 m2’. Na taj način, Plenkovićev stan svodi se na kvadraturu koju posjeduje i njegov glavni rival Zoran Milanović (koji živi u 130 kvadratnih metara ali plaća kredit) i stalno se žali, svima koji ga žele slušati, da osim plaće nema nikakva druga primanja, beriva i prinadležnosti. Andrej Plenković očito spada u imućnije hrvatske političare. To je dosta logično, jer je praktički cijeli život proveo u diplomaciji, gdje su visoke plaće. Premda su i troškovi života (npr., u Parizu, gdje je dugo vremena bio desna ruka veleposlanika Mirka Galića, koji o njemu ima najviše mišljenje) dosta visoki, ipak se može dosta uštedjeti. Andrej Plenković je 2011. godine izabran u Sabor, da bi već za dvije godine, 2013. bio izabran je za jednog od prvih dvanaest hrvatskih članova Europskog parlamenta. Mjesečna plaća od 6 tisuća eura (po tečaju od 7,6 kuna za jedan euro to je oko 45.600 kuna mjesečno) koliko prima u parlamentu, s dnevnicama i ostalim naknadama dovoljna je za dobar život. Njegova supruga zaposlena je u Hrvatskom saboru supruga kao voditeljica saborske Službe za pravne poslove i ljudske potencijale.

Uđe li Plenković u Sabor, tad će i njena primanja i imovina ući u imovinsku karticu. Vinogradi i velika zemljišta na Hvaru, koja im je dio medija pripisivao, Andrej Plenković i njegova supruga, kažu, ne posjeduju - to nije njihova, već imovina njegova strica.

- Kad budem izabran, uredno ću sve ove podatke, sukladno zakonu, u imovinskoj kartici i prijaviti Povjerenstvu’, rekao je Plenković za Tportal.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 387
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca