Obavijesti

News

Komentari 41

Pljačka nije za njega: Dobio je suzavcem pa se još zabio u bus

Pljačka nije za njega: Dobio je suzavcem pa se još zabio u bus
1

Mladen Hrgota, koji je do sada izveo niz razbojstava, teških krađa i krađa, nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora i obvezno liječenje od ovisnosti

VIDEO

Daj mi novce! Ja sam drogeraš, treba mi za drogu, zaprijetio je kuhinjskim nožem Mladen Hrgota (41) 27. prosinca 2015. vlasniku Tobacca Vinko na Trnjanskoj cesti u Zagrebu.

Vlasnik mu je, držeći ga za ruku s kuhinjskim nožem dužine 24 cm, odgovorio: ”Nemoj stari, treba mi za život”. Nakon kraćeg naguravanja vlasnik trgovine uspio je iz ladice izvući suzavac i pošpricati Hrgotu po licu.

Nakon toga je dugogodišnji ovisnik odustao od razbojstva i sjeo u auto namjeravajući pobjeći. No kako od suzavca nije dobro vidio, zaletio se u autobus. Vozeći unazad uspio se odvojiti, da bi se nekoliko metara dalje zabio u prometni znak, pa ga je “pokupila” policija.

Dobio četiri godine zatvora

Mladena Hrgotu, koji je do sada izveo niz razbojstava, teških krađa i krađa, sutkinja Irena Kvaternik u srijedu je na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno osudila na četiri godine zatvora i obavezno liječenje od ovisnosti. Mora platiti i troškove svojeg psihijatrijskog vještačenja u iznosu od 6062 kune.

No, nije Hrgota jedini pehist, evo i drugih 'bisera'. 

Nakon pljačke ostane bez plijena

Pehist poput Hrgote je i razbojnik Ivan Rozić (36), koji čim nešto opljačka, već sutradan ostane bez plijena. Rozić je maskiran potkapom 2. siječnja 2012. ispred pošte u Brestovcu Orehovičkom sačekao da vozač parkira furgon. Kad je vozač, zajedno sa zaposlenicom, otključao sef u vozilu, prišao im je i uperio u njih pištolj te im naredio da legnu na pod. Nakon što su ga poslušali, zgrabio je vreće s novcem i pobjegao s 338.000 kuna. Dvije tisuće stavio si je u džep, a ostatak plijena, pištolj i potkapu stavio je u više plastičnih vreća i sakrio u šumi zvanoj Crkvena šuma u Maču, nedaleko od adrese svojeg prebivališta.

No sutradan je bračni par šetajući šumom naišao na njegovo skrovište u kojem je bilo i zahrđalih metaka, kalašnjikov te registarske tablice. Pozvali su policiju koja je na potkapi našla Rozićev DNK, a na jednoj od vreća i njegov otisak. Rozić se branio tvrdeći da nije razbojnik. Rekao je kako se bavio motokrosom pa je zato imao puno potkapa koje je prodavao na crno, no kad ga je sudac pitao odakle njegov otisak prsta na vreći s novcem, ostao je bez riječi. Za ovaj razbojnički prepad nepravomoćno je na Županijskom sudu u Zagrebu osuđen na 7,5 godina.

Tjedan dana nakon ove pljačke Rozić je s još dvojicom opljačkao zlatarnicu u Zenici u BiH. No ni tu nije imao sreće. Uhitili su ga već sutradan. Policija je našla i torbu s ukradenim zlatnim nakitom koju su razbojnici odbacili. Za ovo razbojstvo u Bosni i Hercegovini je u ožujku 2012. osuđen na tri godine zatvora, no suglasio se da kaznu služi u Hrvatskoj.     

U pljačku krenuo sa ženinim autom

D. M. je nemaskiran 4. travnja 2009. orobio benzinsku postaju Tifon u Novom Zagrebu. Iz pištolja je ispalio hitac u zrak, uzeo 5000 kuna i pobjegao. No u pljačku je krenuo Renault Meganom koji je bio registriran na njegovu ženu, pa su ga brzo uhitili.

Krenuo u pljačku i jedva preživio

Lopov je 27. kolovoza 2014. upao u mjenjačnicu VB toursa u središtu Slavonskog Broda. Nožem je ozlijedio sina vlasnice, no on mu je uspio oduzeti nož te ga je izbo. Razbojnik se dao u bijeg na biciklu, ali policija ga je uhitila nekoliko stotina metara dalje.

Ukrao čizme, ali samo lijeve

Neven N. (35) iz Splita početkom travnja 2009. provalio je u trgovinu obućom u Splitu. Uzeo je prvo što je pronašao u izlogu i pobjegao. No primijetili su ga policajci i odmah uhitili. Nije im znao objasniti kome je mislio prodati samo lijeve čizme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..