Obavijesti

News

Komentari 45

"Pobjedom moje političke opcije moram iznijeti istinu"

"Pobjedom moje političke opcije moram iznijeti istinu"
2

Igor Mikola javio se pismom u kojem je iznio kako želi ponovno svjedočiti u slučaju Tomislava Merčepa jer želi da pobijedi istina i da bude oslobođena nevina osoba

VIDEO

Igor Mikola, koji u lepoglavskoj kaznionici nakon izručenja iz Perua služi kaznu od pet godina zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvu muškarca pod imenom Saša, bit će ponovno saslušan kao svjedok u postupku protiv Tomislava Merčepa. Mikola se, naime, pismom javio iz zatvora i javio kako želi ponovno svjedočiti jer želi da pobijedi istina i da bude oslobođena nevina osoba.

- Naime, ja sam već bio svjedok na suđenju koje se vodi protiv Tomislava Merčepa zbog lažnih, vjerujte mi na riječ, optužbi za ratni zločin ili tzv. zapovjednu odgovornost. Sada, pod novim okolnostima, pobjedom moje političke opcije, moram iznijeti istinu - piše Mikola navodeći kako su ga "dobronamjerni" ljudi iz bivše vlasti savjetovali da ne spominje razne "Manoliće", "Perkoviće" i ostale svete krave. 

- Ja ni prvi put nisam lagao samo zbog "straha za moju familiju te moj život" i nisam govorio druge stvari. Radi se o ubojstvu 19 civila u selu Bujavica za koje znam tko je to naručio, tko izvršio, a Tomislav Merčep nije imao pojma o tome, i o mnogim drugim stvarima koje su se dešavale na području Pakračke Poljane, paviljonu Zagrebačkog velesajma, ubojstvu obitelji Zec, sudbini Marine Nuić te drugih strahota koje se pripisuju Tomislavu Merčepu - navodi Mikola u pismu koje je, tvrdi, pohranio kod odvjetnika u slučaju da se "ne objesi u ćeliji ili da se na putu do suda neki kamion ne zabije u maricu ili nešto slično". 

Podsjećamo, Mikola je svjedočeći u postupku protiv Merčepa, za kojeg je rekao da mu je kao drugi otac, na Županijskom sudu u Zagrebu lani 1. prosinca rekao kako mu je zapovjednik u ratu bio tadašnji ministar unutarnjih poslova Ivan Vekić, koji je s pripadnicima pričuvnog sastava MUP-a komunicirao preko Tomislava Merčepa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Merčep mu je bio savjetnik pa on nije mogao biti zapovjednik - rekao je Mikola dodavši kako je on u Pakračkoj Poljani bio zadužen za Merčepovu sigurnost. Rekao je i kako ne zna da je bilo likvidacija u Pakračkoj Poljani. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a