Obavijesti

News

Komentari 113

"Pokrali su sve pelene i šprice mog teško bolesnog sina Luke"

"Pokrali su sve pelene i šprice mog teško bolesnog sina Luke"
1

OČAJNI RODITELJI Luka (4) iz Zagreba ima cerebralnu paralizu i još 11 dijagnoza. Hrani se na špricu, nosi pelene i to su mu ukrali iz stana

VIDEO

Nepoznati lopovi ušli su kroz prozor u stan u prizemlju u zagrebačkoj ulici Cirkovci. Odnijeli su samo medicinska pomagala.

- Luka (4) je u bolnici zbog visoke temperature i zdravstvenih komplikacija i sve dane provodim uz njega. Vrativši se iz bolnice početkom prošlog tjedna u stanu sam uočila širom otvoren prozor i bilo mi je odmah jasno da je provala, no televizor i računalo su bili na svom mjestu. Šokirala sam se kad sam vidjela da nedostaje 460 pelena koje Luka koristi te šprice za hranjenje jer ne može samostalno jesti - ispričala nam je majka Vlatka Žnideršić Gospočić (43) iz Zagreba.

Odmah je pozvala policiju, a utvrdili su da je šteta oko 4.000 kuna. Njezin sin Luka rodio se s cerebralnom paralizom, a ima još 11 teških dijagnoza. U obitelji radi jedino suprug, a uz Luku imaju i sina koji ide u prvi razred osnovne škole. Sav novac troše na Lukinu prehranu i zdravstvenu skrb tako da su im računi u blokadi i u dugovima su. Prijeti im isključenje struje.

- Kad sam došla u HZZO prijaviti štetu s potpunom dokumentacijom i policijskim zapisnikom kako bih tražila nove doznake za pelene, rekli su mi da na njih nemam pravo jer sam ih dobila početkom ožujka. Dodali su da mi je sljedeći rok u lipnju, a do tada bih trebala sve plaćati iz svog džepa. Očajna sam, ja nemam ni za kruh, a kamoli za pelene koje su Luki nasušna potreba - kazala nam je Vlatka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


Nakon našeg poziva u HZZO-u su joj ipak odlučili izaći u susret i olakšati tešku situaciju.

- Hvala 24sata, jer bez vas sigurno ne bih ništa riješila. Dobila sam tražene doznake za pelene i svu medicinsku opremu, a čak su me bili zvali i za kolica na koja Luka već odavno ima pravo. Moja obitelj živi skromno i iznimno teško, tako da je za nas ova krađa veliki udarac, pogotovo jer nam je Lukino zdravlje na prvom mjestu. Bez šprica za hranjenje on ne može jesti, a pelene mu trebaju stalno. Brinula sam se oko toga, ali eto sad je jedna briga manje. Sad mi preostaje nekako uz borbu i odricanja riješiti se ostalih dugova koje smo nagomilali - kazala je Vlatka zahvalna što je uspjela riješiti makar dio problema koji je tište.

Luka se u međuvremenu vratio iz bolnice, ali zdravstveno stanje mu je i dalje vrlo teško. Vlatka kaže da ga sad pokušava odučiti od hranjenja na špricu te ga pokušava naviknuti na hranjenje bočicom, no zbog čestog povraćanja to im slabije ide.

Njezinoj obitelji čitatelji mogu pomoći na broj računa u Zagrebačkoj banci:
IBAN HR2423600003511683566

I majci je zdravlje teško narušeno

Mama Vlatka i sama se bori sa zdravstvenim teškoćama jer ima dijabetes, no ne predaje se jer, kaže, njezina djeca je najviše trebaju.

Bolnica mu je drugi dom

Zbog epileptičnih napada i teškoća sa hranjenjem Luka je često u bolnicama, no uz potporu i ljubav obitelji uspije premostiti krize.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.