Obavijesti

News

Komentari 25

Policajac izvan dužnosti dao je sve od sebe da privedu lopove

Policajac izvan dužnosti dao je sve od sebe da privedu lopove
3

O Robertu Kralju njegove kolege imaju samo riječi hvale, a u 23 godine karijere je imao puno slavnih i hrabrih trenutaka. Danas radi u Službi za nezakonite migracije

VIDEO

Policajac mjeseca

Robert Kralj (45) iz Dugava savjestan je i uzoran policajac. Njegovom zaslugom, dva muškarca koja su pokušala provaliti u trgovinu u centru grada, neće proći nekažnjeno.

Te večeri u ožujku Robertu je završila smjena pa je krenuo doma. Kada se približio svom autu ugledao je dva krupnija muškarca kako pokušavaju obiti vrata trgovine. Iako je bio izvan dužnosti i sam, odigrao je ključnu ulogu u njihovu uhićenju.

- Taman sam došao do svog auta i vidio sam ih. Da me ne primjete dignuo sam haubu i pravio se da nešto radim. Bili su dosta krupniji od mene, pa sam uzeo službeni mobitel i nazvao Operativno-komunikacijski centar (OKC). Stavili su me u eter. Objašnjavao sam gdje se nalazim i davao im opis počinitelja, koliko godina mogu imati, što imaju obučeno, kako izgledaju...- prisjetio se Robert.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon nekoliko pokušaja počinitelji nisu nikako mogli obiti vrata pa su se počeli udaljavati. Hrabri Robert krenuo je pješke za njima i koordinirao. Kolegama je cijelo vrijeme govorio u kojem smjeru idu. Zbog odlične Robertove reakcije i brzine počinitelji nisu daleko stigli, odmah na idućem raskrižju naletjeli su na patrolu.

- Sve se to odvilo u par minuta. Ja sam kolege nazvao oko 21 sat, a u 21:07 su već bili ulovljeni. To je zato što kad vas stave u eter, svi policajci slušaju i stanu sa svim poslovima. Najbliža ekipa je odmah tamo došla, rekao je Robert, skromno dodavši, da bi svatko tako reagirao.

Spasio dijete koje se gušilo

Robert je u policijskoj odori 23 godine, a posljednjih 17 radi u Službi za nezakonite migracije. Imao je on puno slavnih i hrabrih trenutaka. Nedavno je bez imalo oklijevanja skočio u pomoć kolegi i izvukao ga van iz šahta. 

Prije nekoliko godina zajedno s kolegicom spasio je dijete koje se gušilo. Iz Šibenika su ga dovozili, roditelji su nazvali patrolu u pomoć. Kolegica i on su ih pričekali na ulazu u Zagreb i pod rotacijskim svjetlom ih dovezli do Draškovićeve.

Za Roberta kolege i šefovi imaju samo riječi hvale. Zbog svoje vesele naravi i dobrote svi ga vole i vrlo su ponosni na njega.

- Što se tiče službe i posla vrlo je profesionalan i iskusan, a što je najbitnije vrlo je bistar za reakciju na terenu, prirodno je talentiran za takve stvari. Ovo što je on napravio nije specifično za našu službu zato smo još više ponosni na njega. Ova nagrada za policajca mjeseca otišla je u prave ruke u svakom smislu, i kao čovjeku i kao policajcu. A i volimo ga jer je najbolji kuhar u ovoj zgradi, našalio se voditelj Alan Filipaj. 

Koliko je ovaj policajac mjeseca cijenjen i obožavan govori i činjenica da bi neki čak otišli iz službe da njega nema.
- On je kolega za poželjeti i pravi prijatelj. Ja sam rekla šefovima, da on ode i ja bih odmah otišla. Uvijek je veseo i duhovit, nasmijemo mu se do suza, kroz smijeh je rekla kolegica Ljiljana Slukan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da  napravi reda
S FRANJOM NEMA LABAVO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da napravi reda

Vrh čileanske Katoličke crkve ponudio je Papi kolektivnu ostavku zbog pedofilskih skandala. Naši biskupi pak pedofilske skandale godinama guraju pod tepih

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u
NOVI EXPRESS

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u

Novi broj tjednika Express čitateljima daruje super knjigu, a na glavnoj temi Express otkriva tko je moćna trojka koja je pokušala čudovišni puč u HDZ-u
Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi
VEĆ DANAS

Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi

Vezu treba graditi, nositi se sa svakodnevnim problemima i situacijama i tražiti rješenja i kompromise. Kako "se održati" i što možete napraviti bolje već danas?