Obavijesti

News

Komentari 30

Pomoćnik ministra Šustara: "Reforma školstva ide dalje"

Pomoćnik ministra Šustara: "Reforma školstva ide dalje"
1

Momir Karin, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Predraga Šustara na početku u ponedjeljak je demantirao da se odustalo od kurikularne reforme

VIDEO

Momir Karin, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Predraga Šustara na početku emisije Otvoreno HRT-a u ponedjeljak demantirao je da se odustalo od kurikularne reforme. 

- Ne znam odakle to novinarima. Nitko nijednom riječju nije rekao da će u srijedu refoma biti prekinuta. Kurikularna reforma ide dalje, nadam se s istom ekipom - kako bi na dobrobit naše djece i budućnosti Hrvatske donijeli kvalitetan dokument - rekao je Karin.

Podsjetimo, do 25. svibnja, u 10 sati ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar treba odgovoriti na zahtjeve Borisa Jokića i stručne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme.

Boris Jokić potvrdio je da se danas sastao s ministrom Šustarom i Gordanom Rusak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Razgovarali smo o situaciji. Ne vidim ništa senzacionalno u tome. Kaže da je sve nepotrebno ušlo u politikansku sferu, a radi se o osobnoj stvari svakog roditelja i djeteta. Ne treba više delkarativna, nego stvarna podrška ovome projektu - rekao je Jokić. 

Napomenuo je kako je riječ o političkom pritisku i 'to je jasno kao dan'.

- Oni znaju da struka treba uvijek biti iznad politike, a da su ljudi ispred dokumenata i jači od politike. Političke stranke doživljavaju kurikularnu reformu kao lopticu kojom se nabacuju - smatra Jokić.

Dodao je kako je kurikularnoj reformi potrebna bolja operativna podrška. Jokić se nada da će se kurikularna reforma nastaviti dalje, a njegova radna skupina dat će podršku.

Prijedlog o širenju radne skupine za 10 članova Gordana Rusak objasnila je praćenjem pulsa javnosti.

 - Nije bila intencija odbora da predlažemo ljude. Na temelju rasprave i svih mogućih mailova i zamolbi došli smo do zaključka da u nekim područjima postoje problemi - rekla je Rusak. Kao najveću zamjerku istaknula je tzv. STEM područje. 
- Jedna je mogućnost da sve ostane kako jest, što je zatražio Jokić, a druga je mogućnost da se stvori nadpovjerenstvo koje će biti nadređeno radnoj skupini - pojasnila je Rusak. Ona je osobno protiv te druge opcije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji