Obavijesti

News

Komentari 8

Ponos Desinića: Hrabre curice (10) spriječile požar vikendice

Ponos Desinića: Hrabre curice (10) spriječile požar vikendice
4

Petra Šurbek (10) i njezina sestrična i susjeda Lara Šurbek (10), svojom su pravodobnom reakcijom, snalažljivošću i prisebnošću, vjerojatno spriječile požar drvene vikendice

VIDEO

Učenice četvrtog razreda Osnovne škole Đure Prejca iz Desinića, Petra Šurbek (10) i njezina sestrična i susjeda Lara Šurbek (10), svojom su pravodobnom reakcijom, snalažljivošću i prisebnošću, vjerojatno spriječile požar drvene vikendice  u Jelenjaku pokraj Desinića, koja je u vlasništvu vikendaša iz Zagreba, piše Zagorje International.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:18

-  U utorak oko 15 sati dok su nam roditelji još bili na poslu, bile smo u dvorištu, sjedile smo na ljuljačkama i razgovarale. U jednom trenutku osjetile smo miris dima. Kad smo malo bolje pogledale uokolo, vidjele smo da je počela gorjeti trava i suho granje, a vatru je vjetar nosio sve dalje prema drvenoj kući koja se nalazi 30-ak metara iznad mjesta gdje je počelo gorjeti. U trenutku kad smo ugledale vatru, ja sam odmah mobitelom nazvala na broj vatrogasaca 193 i odmah smo trčeći krenule obavijestiti prve susjede koji su udaljeni 200-tinjak metara, rekavši im da se vatra širi prema vikendici i da odmah dođu gasiti, da ne bi vatra došla do vikendice – ispričala je za Zagorje International Petra Šurbek, dodajući i kako je operateru na broju 193 koji je zaprimio poziv rekla i da je maloljetna, na što joj je on odgovorio kako to nema veze i čestitao njoj i njezinoj sestrični što su se tako brzo snašle i reagirale.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Majke djevojčica Petre i Lare, Brankica i Emina, ponosne su na postupke svojih kćeri te na upit što je izazvalo požar odgovorile da se to ne zna, jer ni policija nije utvrdila pravi uzrok. Naime, nitko tog dana u blizini nije ništa palio, već se najvjerojatnije radilo o nekom odbačenom opušku.

Mentor vatrogasne mladeži DVD-a Desinić Kristijan Šplajt rekao je kako je djevojčicama na njihovoj snalažljivosti i prisebnosti osobno čestitao i predsjednik DVD-a Desinić Krešimir Kralj.

- Svaka čast ovim desetogodišnjim djevojčicama, jer tako ponekad ne bi reagirali ni odrasli. Ovdje se radilo o minutama i da je vatra slučajno došla do drvene vikendice, sigurno je da bi cijela izgorjela, a šteta bi bila jako velika. Nakon što nam je iz Centra 112 dojavljen požar, s desetak vatrogasaca te s navalnim i kombi vozilom, došli smo već u roku od desetak minuta i mještanima koji su već počeli gasiti požar pomogli da se vatra ne proširi dalje do vikendice, jer je oko vikendice u kojoj očito ove godine još nitko nije bio, sve zaraslo u šipražje i suhu travu - rekaoje Kristijan Šplajt iz DVD-a Desinić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...