Obavijesti

News

Komentari 40

Poplavljen Cres, srušena stabla u Popovači, pijavice u Istri...

Poplavljen Cres, srušena stabla u Popovači, pijavice u Istri...
29

Velika oluja i snažan vjetar, te kiša i grmljavinsko nevrijeme pogodili su u srijedu i noćas obalu i otoke. Na Jadranu je bio "potop", a u unutrašnjosti zemlje vjetar je rušio stabla

VIDEO

Nakon djelomice sunčanog i sparnog dana, u srijedu kasno navečer i u noći na četvrtak priroda je svu svoju razornu moć pokazala diljem Hrvatske.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

00:37

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:22

 

Umag, video: Daniel Matijašec

Posted by IstraMet on 28. lipnja 2017

Lokalno je došlo o razvoja grmljavinskog nevremena praćenog tučom i olujnim vjetrom. Na području Sunje olujni vjetar je čupao stabla. Tuče je bilo na području Velike Gorice. Olujni vjetar u Sisku i Popovači je rušio stabla i krovove.

U Zagrebu je, pak, nešto prije 17 sati, udar vjetra iščupao stablo na Selskoj cesti. 

- Sjedili smo  u kafiću, počela je lagana kišica, a onda je odjednom zapuhao vjetar. Slomio je stablo - rekao nam je čitatelj koji je snimio fotografiju. Nema dojava o ozlijeđenima.

Kratkotrajno nevrijeme srušilo je i veliko stablo u Škrlcevoj ulici koje se srušilo na obližnju kuću. Policija je na neko vrijeme zatvorila ulicu za promet dok vatrogasna ekipa nije raščistila cestu i sasjekla stablo u komade. 

Po izvještaju centra veze Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba nakon olujnog nevremena koje je tijekom protekle noći zahvatilo južni i istočni dio Grada Zagreba (Novi Zagreb, Sesvete, Žitnjak, Dubrava i dio Centra) do danas u 11.30 sati obavljeno je nešto više od 70 intervencija. Gotovo sve intervencije odnosile su se na uklanjanje stabala sa prometnica i strujnih vodova. Zabilježeno je nekoliko oštećenja osobnih vozila, nije bilo prijavljenih šteta stambenih objekata, niti je zabilježeno stradavanje građana, izvijestio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

U srijedu poslijepodne u starogradskoj uvali na otoku Hvaru zabilježena je šćiga, odnosno oscilacija razine mora u kratkom vremenu. U razdoblju od 18 do 19 sati more je nekoliko puta plavilo rivu i niže predjele obale u Starom Gradu i isto se toliko puta povlačilo. More je po sredini uvale bilo oko 15 centimetara iznad rive. Pojava se u novijoj literaturi također naziva meteo tsunami.

U noći je na Cresu padala snažna kiša, a more se u jednom trenutku zbog jakog vjetra počelo prelijevati na kopno. Centar Cresa bio je poplavljen. 

Udari munje raznijeli su brojna stabla u Istri, ali i dimnjake, a jak vjetar nosio je sve pred sobom. Mjestimice je došlo do urušavanja starih zidova te krovova zgrada. 

Pojavile su se pijavice, a munja je u Umagu raznijela dimnjak. Prema svemu sudeći šteta će biti velika.

U kasnim poslijepodnevima i večernjim satima jači grmljavinski pljuskovi su zahvatili i veći dio Istre i Kvarnera.  Do 23 sata je već pala mjestimice i obilnija kiša. Neke količine kiše sa mreže automatskih postaja pljusak.com: Umag 42 mm, Cres 39 mm, Buzet 34,Marčelji 33, Višnjan 31, Sveta Marina 31…

U četvrtak će biti promjenljivo i nestabilno s mjestimičnom kišom i pljuskovima s grmljavinom češćima do sredine dana, osobito na zapadu zemlje te na sjevernom Jadranu, a tijekom jutra i prijepodneva u Slavoniji. Poslijepodne i osobito prema kraju dana kiša će prestati, a djelomice će se i razvedriti. Puhat će umjeren, sredinom dana ponegdje jak jugozapadnjak, na južnom Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 25 do 31 °C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"