• Članak
  • Komentari 0
  • Share 1
  • Tweet1

Poslovni dnevnik: Prve su novine o biznisu i najbolje

U utorak izlazi 1500. broj prvih poslovnih dnevnih novina u Hrvatskoj, koje su od ožujka 2008. u vlasništvu austrijskog medijskog koncerna Styria

Nedjelja, 14. 2. 2010. u 18:46    Piše: Darko Markušić
Poslovnom dnevniku sutra izlazi 1500. broj. Prva hrvatska poslovna dnevna novina izlazi gotovo šest godina. Od ožujka 2008. je pod okriljem austrijskog koncerna Styrije i postaje neosporni lider na tržištu biznis novinarstva. Vjerodostojnost i pouzdanost glavne su odlike tekstova objavljenih u Poslovnom dnevniku. Na stranicama Poslovnog dnevnika ne piše se samo šturo o biznisu, nego i o ljudima koji stoje iza uspješnih poslova, novcu, uspjehu, business planovima, konkurenciji, sukobima i skrivenim namjerama protagonista gospodarske scene. Poslovni dnevnik prepoznatljiv je i prema imenima svojih autora, a potvrdio se i kao pravi rasadnik kadrova. Naime, redakcija Poslovnog dnevnika je “stvorila” i nekoliko drugih redakcija. Razvoj gospodarstva izdavače je natjerao na pokretanje novih poslovnih izdanja, a na čelu svih njih našli su se urednici Poslovnog dnevnika: prvi glavni urednik Poslovnog dnevnika, Miodrag Šajatović, na čelu je tjednika Lider, Đurđica Klancir vodila je Business.hr, a Viktor Vresnik je u Forbesu. Tekstove objavljene u Poslovnom dnevniku citirali su gotovo svi mediji u Hrvatskoj. Prenosili su ih i veliki strani mediji, poput BusinessWeeka, Reutersa, Bloomberga, Dow Jonesa, AFP-a, APA-e, SeeNewsa, Wirtschaftsblatata, novina Die Presse...
Moderni redizajn u rujnu 2008. pridonio je osvajanju nekoliko prestižnih europskih nagrada European Newspaper Awarda. Osvojene su nagrade za tipografiju, te za dvije prošlogodišnje naslovnice: 11. svibnja za priču “Dnevno najmanje jedna tvrtka zatraži otvaranje stečaja” i 14. svibnja za “Nizak rejting Mađarske povećao cijenu Inina kredita”.
Poslovni dnevnik jedine je hrvatske novine koje pozorno prate i ostala tržišta u regiji. O ugledu Poslovnog dnevnika govori i činjenica da su za njega pisali ili pišu ugledni svjetski političari i ekonomisti, uključujući predsjednika SAD-a Baracka Obamu i glavnog tajnika UN-a Ban Ki-Moona te Richard Holbrooke, Joseph E. Stiglitz, Paul Samuelson, George Soros, Kenneth Rogoff, Jeffrey D. Sachs, Jack Welch... Pišu, naravno, i mnogi hrvatski političari, odnosno direktori ili vlasnici najvećih hrvatskih tvrtki.

Tagovi: poslovni dnevnik, slavlje, nagrade

Komentari Pogledaj sve komentare
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar