Obavijesti

News

Komentari 39

Povlače Kraljevski med: Može izazvati gubitak vida i sluha

Ministarstvo poljoprivrede je objavilo da povlači proizvod "Kraljevski med", roka valjanosti veljača 2016., zemlje podrijetla Kina, uvoznika Medivital pharm iz Zagreba

VIDEO

Ministarstvo poljoprivrede je objavilo da povlači proizvod "Kraljevski med", roka valjanosti veljača 2016., zemlje podrijetla Kina, uvoznika Medivital pharm iz Zagreba. U tom proizvodu je utvrđena prisutnost tadalafila. Nuspojave koje se mogu javiti kod korištenja tadalafila su gubitak vida i sluha. Inače, Kraljevski med se koristi za jaču spolnu moć muškaraca. 

Priopćenje Ministarstva donosimo u cijelosti: 

"Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda: KRALJEVSKI MED – dodatak prehrani (LOT: 0105, rok valjanosti: 02.2016.).

Putem HR RASFF sustava zaprimljena je obavijest Uprave za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja o nalazu tadalafila u koncentraciji 60,2 mg/kg u proizvodu KRALJEVSKI MED – dodatak prehrani, LOT 0105, roka valjanosti 02.2016.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prisutnost tadalafila nije dopuštena u proizvodima koji su odobreni kao dodatci prehrani.

Klinička ispitivanja pokazuju da korištenje tadalafila u dozi od 5 do 20 mg djeluje na pojačavanje hipotenzijskog djelovanja nitrata te je strogo kontraindicirano korištenje tadalafila kod osoba koje koriste pripravke nitrata u bilo kojem obliku. Nuspojave koje se mogu javiti kod korištenja tadalafila su promjene u vidu ili potpuni gubitak vida, zvonjenje u ušima ili iznenadni gubitak sluha, bol u prsima, povraćanje, znojenje, gubitak daha, konvulzije, crvenilo lica, vrata ili prsa, glavobolja, proljev, bol u mišićima i prsima.

Tadalafil je aktivna tvar u lijekovima koji se izdaju samo uz liječnički nadzor i individualno utvrđivanje doza te nije dopušten za upotrebu u dodacima prehrani, kako je i propisano Pravilnikom o dodacima prehrani (NN 126/13) i Pravilnikom o tvarima koje se mogu dodavati hrani i koristiti u proizvodnji hrane te tvarima čije je korištenje u hrani zabranjeno ili ograničeno (NN 160/13).

Uzimajući u obzir gore navedene nuspojave, kao i dodatnu opasnost za zdravlje ljudi, koja može nastati uslijed istodobnog uzimanja tadalafina s lijekovima sličnog djelovanja i pripravaka koji sadržavaju nitrate te činjenicu da proizvod sadrži tvar koja nije dozvoljena kao dodatak prehrani, proizvod može predstavljati rizik za zdravlje ljudi.

Informacije koje je objavio uvoznik potrošači mogu potražiti na web stranici:

http://www.medivital-pharm.com/


Podaci o proizvodu:

Proizvod: KRALJEVSKI MED – dodatak prehrani

LOT: 0105

Pakiranje: Proizvod je pakiran u 6 AL-vrećica po 10 g koji su upakirani u papirnatu kutiju.

Oznaka roka valjanosti: 02.2016.

Godina proizvodnje: 2013.

Zemlja podrijetla: Kina

Uvoznik: MEDIVITAL PHARM d.o.o., Preradovićeva 20, 10000 Zagreb". 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag