Obavijesti

News

Komentari 127

Pozdrav iz Tisnog: Bageri i pneumatski čekići za turiste

Pozdrav iz Tisnog: Bageri i pneumatski čekići za turiste
2

DOZLOGRDILO IM Nizozemski turisti na Murteru zvali policiju jer su pneumatski čekići radili čak do ponoći. Radovi su počeli 7. ožujka i rok za izvođenje bio je  90 dana

VIDEO

Rekonstrukcija pokretnog mosta u Tisnom, koji spaja otok Murter s kopnom, odvija se u turističkoj sezoni. Kolone turista čekaju na prolazak jer se promet preko mosta odvija samo jednim trakom uz regulaciju semaforom.

Pneumatski čekići rade i do ponoći. Budući da je riječ o državnoj cesti D 121, investitor su Hrvatske ceste, a radove vrijedne 2,25 milijuna kuna izvodi tvrtka Sitolor iz Slavonskog Broda. Radovi su počeli 7. ožujka i rok za izvođenje bio je  90 dana. Prijeti im probijanje tog roka, pa radnici rade sve do ponoći. U subotu navečer intervenirala je i policija zbog pritužbi gostiju iz hotela Borovnik, koji se nalazi baš na otočnoj strani mosta. 

- Nama su gosti, jedna grupa biciklista, došli 6. ožujka, a radovi su počeli 7. ožujka. Ja smatram da su radovi na mostu stvar općeg dobra i zato molimo goste za razumijevanje. Sve sobe su klimatizirane i dobro su zvučno izolirane, a vrt je s druge strane. Je, to je buka, prašina, otežan promet... No posljednjih dana radi se do kasno u noć i zato su se neki gosti, grupa od 54 umirovljenika Nizozemca, u subotu navečer bunili i inzistirali da se zove policija - rekao nam je Dane Slamić, vlasnik hotela Borovnik. 

- To su naši dobri gosti. I dosad su bili strpljivi. Ali ujutro rano trebali su krenuti na put, a pneumatski čekići nikako da se zaustave. Svi mi u Borovniku, kao i naši gosti, znamo da se treba i mora raditi, ali neka se radi u pristojno i u propisano vrijeme - rekao je Slamić.

Nekoliko minuta prije ponoći došla je policija i utihnuli su strojevi. Tišnjani se boje što će biti sljedećih dana. Od investitora, javnog poduzeća Hrvatske ceste, doznajemo da ni uz najbolju volju posao neće biti završen prije 15. lipnja. Tad bi se sve trebalo vratiti u normalu.

Pokretanje videa...

00:15

Iz Hrvatskih cesta smatraju da rok nije mogao biti kraći

Radovi obuhvaćaju kompletnu sanaciju betonskog i čeličnog - pokretnog dijela mosta. Svjesni smo svih poteškoća u prometu i velikih gužvi koje se događaju, ali sama vrsta i priroda radova koji se izvode na objektu nisu omogućavali izvođaču radova neko značajnije skraćenje roka izvođenja, kaže Tamara Pajić iz Hrvatskih cesta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.