Obavijesti

News

Komentari 384

Premijer napokon razgovarao s braniteljima: Dobio je majicu

Premijer napokon razgovarao s braniteljima: Dobio je majicu
16

Razgovarali su o problemima koji tište branitelje, i složili su se da se ta pitanja ne mogu rješavati na cesti niti po parkovima, već razgovorom u Banskim dvorima

VIDEO

Zoran Milanović , predsjednik Vlade, nakon svečanosti polaganja vijenaca u Okučanima za sve poginule branitelje u Vojno redarstvenoj operaciji Bljesak prije 20 godina, susreo se sa hrvatskim braniteljima , '100 posto za Hrvatsku', koje su predvodili Đuro Glogoški i Josip Klemm .

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:32

Razgovarali su o problemima koji tište branitelje, i složili su se da se ta pitanja ne mogu rješavati na cesti niti po parkovima, već razgovorom u Vladi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Milanović je rekao da braniteljski fond nije diran niti su sredstva umanjena, no, branitelji nisu baš bili uvjereni u to, i ponudili su protuargumente, na što je premijer odgovorio da nikada nije kasno da se neke stvari poprave ako je došlo do greške.

Razgovor je završen dogovorom da se uskoro svi akteri nađu na razgovoru u Vladi. Branitelji su premijeru poklonili majicu na kojoj piše '100% za Hrvatsku' sa željom da ju s ponosom nosi.

Milanović: 'N isam samo dijete iz centra grada, već i težačko dijete'

- Vi se trebate spustiti među narod, branitelje, običan puk i onda si stvoriti sliku o tome kako nam je – rekao je jedan od branitelja, na što je premijer odgovorio: 'Meni je otac sa sela iz Dalmatinske zagore i ja sam pola svojih ljeta proveo među konjima i kravama, tako da  nisam samo dijete iz centra grada, već i težačko dijete'.

Hladan odnos premijera i predsjednice: Bez razmjene ijedne riječi

Inače, u Okučane je na obilježavanje 20. obljetnice Vojno redarstvene operacije Bljesak u petak je došao cijeli državni vrh , predvođen, Kolindom Grabar Kitarović , predsjednicom države, Josipom Lekom , predsjednikom Sabora i Zoranom Milanovićem , predsjednikom Vlade.

Susret predsjednice i premijera bio je više od protokolarnog, kratko su zastali i mlako pružili ruku jedno drugom bez da su kurtoazno razmijenili koju riječ. Za vrijeme svečanog mimohoda postrojbi Hrvatske vojske i udruga, koji je najavljen prelijetanjem dvaju MiG-ova stajali na svečanoj pozornici bez da su pogledali jedno u drugo. I daljnji tijek svečanosti prošao je bez da su se njih dvoje udostojili prići jedno drugom .

Karamarko: Ponosni smo, ali i u isto vrijeme i žalosni

O svojim odnosima koji nikako da otople niti jedno nije htjelo govoriti, a to nije želio komentirati niti predsjednik HDZ Tomislav Karamarko , rekavši kako on ne bi o tome govorio.

– Ponosni smo, ali i u isto vrijeme i žalosni zbog poginulih momaka. Dan je ovo koji nas tjera na razmišljanje, molitvu i na zajedništvo. Imamo obavezu da zajedno gradimo našu budućnost što smo u obavezi prema poginulim. Mi smo došli ovdje da se skrušeno pomolimo za poginule branitelje i odamo im počast za žrtvu koju su dali za našu slobodu – rekao je Karamarko.

Leko: Sada se vidi puno bolje što je sve Bljesak donio Hrvatskoj

Nakon vremenske distance od 20 godina vrijednosti VRO Bljesak dolaze do punog izražaja. Vidi se puno bolje što je sve akcija donijela Republici Hrvatskoj, cijelom narodu – rekao je Josip Leko , predsjednik Sabora, osvrnuvši se i na problem mladih koji sve više i više trbuhom za kruhom odlaze iz Hrvatske.

Predsjednica: Ne možete, a da ne osjetite suze u očima

- Ovo je dan kada trebamo slaviti zajedništvo, jer zajedništvom pobijedili smo u Bljesku, kasnije i u Oluji i Hrvatsku poveli prema članstvu u EU i NATO. Samo zajedništvom ćemo je povesti na put blagostanja. Oko mene su bili članovi obitelji poginulih branitelja i kada vidite kako se trznu na spomen imena njihovih poginulih, kada počnu plakati ne možete, a da ne osjetite suze u očima – rekla je Kolinda Grabar Kitarović , dodavši da se u tim trenucima istovremeno osjeti ponos i tuga za onima koji su poginuli, ali poginuli nisu otišli uzalud.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:56
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 384
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a