Obavijesti

News

Komentari 535

Preporuke za krizmu: Rock stvara odbojnost prema Bogu

Preporuke za krizmu: Rock stvara odbojnost prema Bogu
1

Šire zlo Bruce Dickinson, Mick Jagger ili frontmen Metallice James Hetfield koriste sotonističke znakove, kažu uputstva u Župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima

VIDEO

Obožavatelji rock, pop ili heavy metal glazbe teško da će u Župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima ove godine moći dobiti sakramenat Svete potvrde.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:26

Po njima izvođači poput legendarnih The Beatlesa, Black Sabbatha, Metallice, Jimi Hendrixa, Micka Jaggera, Pink Floyda i slično, otvoreno šire zlo koristeći sotonističke znakove, slike, tekstove, skrivene poruke, a djeca koja se pripremaju za čin krizme od takve se glazbe trebaju othrvati jer, kako smatraju svećenici iz sesvetske župe, ona može izazvati pesimistične, suicidalne i bludne misli, nemirne noći, samožaljenje...

- Moj sin (14) je s priprema za krizmu kući donio 23 pitanja s pripadajućim odgovorima koje mora dobro naučiti. Dok se drugi dio pitanja odnosi na zapovjedi, sakramente, darove Duha Svetoga, ono što nas kao roditelje zabrinjava su pitanja koja se odnose na sotonizam, magiju, vračanje - ogorčeno je rekao otac 14-godišnjaka dodavši da Crkva nema pravo od djece tražiti da napamet uče takve stvari, a pogotovo ne kako bi stekli uvjete za sakrament Svete potvrde.

- Ljut sam, zabrinut i užasnut u što se Crkva pretvorila - zaključio je otac. Tko je i na temelju čega sastavio pitanja pokušali smo saznati i od samog župnika Antuna Sentea.

- Na hodočašću sam u Portugalu. Nazovite u Župu i tražite kapelana Davora Lukačevića. On je s djecom radio na pripremama za krizmu - kratko nam je na pitanje odgovorio župnik. - Djeca su sama pokazala interes za ovakvim temama i žao mi je što me roditelji sada na ovaj način ocrnjuju - rekao nam je Lukačević naon što smo ga upitali na temelju čega je sastavio pitanja i jesu li mu se roditelji na njih požalili.

- Smatrali smo da je Crkva sigurna ustanova, a oni našoj djeci u ruke guraju papire s kojima ih direktno upoznaju sa sotonizmom. Dok se mi kao borimo i pokušavamo kontrolirati što će djeca čitati na internetu i kakve će stranice posjećivati, u Crkvi od njih traže da znaju definicije sotonizma, praznovjerja, vračanja, magije, sekte, spiritizma - zaključio je otac.

Sudeći prema napisanim pitanjima, ali i njihovim pripadajućim odgovorima, nikako ne bi bilo dobro da djeca kojim slučajem, u prisustvu svećenika, pjevuše Lucy in the Sky with Diamond (The Beatles) jer u pjesmi bi se zapravo moglo pjevati o LSD-u, kao ni pjesmu Hey Jude istimenog benda (jer se zapravo ne zna tko je Jude). Sporna bi mogla biti i pjesma Rolling Stonesa ‘Sympathy for the Devil (Simpatija za đavla) ili ploča britanskog banda Iron Maiden koja nosi naslov ‘The Number of the Beast’ (Broj Zvijeri).  

Sami su htjeli pričati o ovakvim temama

Kapelan Davor Lukačević govori da su krizmanici željeli da se na pripremama govori o temama poput sotonizma, praznovjerja i slično. Žao mu je što su roditelji gnjevni, no želio bi da mu se osobno jave ako su nezadovoljni.

- Ranije nismo imali identične pripreme, bile su slične ovima no sada smo se prilagodili interesima i željama djece - dodao je Lukačević koji za negodovanje roditelja nije znao dok mu mi to nismo prenijeli.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 535
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik