Obavijesti

News

Komentari 165

Dobila deset godina: Do kraja života neće smjeti voziti auto!

Dobila deset godina: Do kraja života neće smjeti voziti auto!
11

Ivana Tena Gotovac Soldić bila je pijana, vozila je iako joj je bila oduzeta vozačka, prošla je kroz crveno i vozila iznad ograničenja. Usmrtila je Mariju Ćorić. Nepravomoćno je osuđena na 10 godina

VIDEO

Ekspresno je završeno suđenje Ivani Teni Gotovac Soldić (39): bivša HAC-ovka dobila je deset godina zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginula 19-godišnja Marija Ćorić. Kako je vozačica Audija A3 priznala krivnju, osuđujuća odluka splitskog Županijskog suda je očekivana, bilo je samo pitanje visine kazne. A dobila je gotovo maksimalnu kaznu zbog tog nedjela, “zahvaljujući” brojnim otegotnim okolnostima koje je nabrojao sudac Dinko Mešin. Oslobođena je pak po drugoj točki optužnice, onoj za nepružanje pomoći unesrećenoj osobi. Također joj je određena sigurnosna mjera “zabrane upravljanja motornim vozilima svih kategorija doživotno” te je produljen pritvor.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:26

Prije izricanja sankcije, sudac Mešin je ponovno pročitao optužnicu sa svim mučnim detaljima i ozljedama koje je zadobila nesretna djevojka, koja je 20-ak dana ranije stigla u Split iz Čapljine te upisala Građevinski fakultet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Upravljajući Audijem 23. listopada 2018. godine oko 21,20 sati u Poljičkoj ulici u Splitu prema središtu grada, za vrijeme dok joj je bila izrečena zabrana upravljanja vozilom B kategorije, pod utjecajem alkohola s količinom od najmanje 1,01 gram po kilogramu alkohola u krvi, nije se zaustavila na križanju i propustila pješake već je nastavila voziti brzinom od oko 70 km/h iako je za njen smjer kretanja bilo uključeno crveno svjetlo na semaforu, svjesna da takvom vožnjom može izazvati prometnu nesreću pa je takvom vožnjom na pješačkom prijelazu udarila pješakinju Mariju Ćorić. Pješakinja je odbačena izvan ruba kolnika na travnatu površinu, zadobivši višestruke ozljede ruku, nogu, prijelome, razderotinu trbuha s ispadanjem trbušnih organa, razdorom desnog režnja jetre, unutarnja krvarenja glave, koja je osobito teška ozljeda uslijed koje je na mjestu nesreće preminula.

Pokretanje videa...

00:50

Dok je sudac Mešin obrazlagao odluku sudskog vijeća o kazni, Ivana Tena Gotovac Soldić je bila gotovo nepokretna, skamenjena. Nije izustila niti slovca, nije pustila suzu, iako su joj na izlasku iz sudnice morali pomoći pravosudni policajci jer se nije činila sigurna na nogama.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:16

- Olakotne okolnosti su priznanje, kaznena neosuđivanost te činjenica da je majka maloljetnog djeteta. Međutim, otegotne okolnosti poput nekoliko prekršajnih presuda – čak četiri zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, jedna za vožnju dok je dozvola bila oduzeta – zatim okolnosti nesreće kada se nije zaustavila već je nastavila dalje voziti, kao i ponašanje nakon nesreće gdje pokušava nagovoriti bivšeg supruga da joj da alibi, ukazuju da je bila svjesna učinjenog. Otegotna je i činjenica da ste imali zabranu upravljanja automobilom u vrijeme nesreće. Mogli ste se barem zaustaviti, stati nakon udarca, iako niste mogli puno napraviti za pješakinju. Zato smatramo da je ova sankcija zatvora primjerena. Također, kako ovo nije izolirani slučaj da vozite pod utjecajem alkohola, bilo kakva kraća zabrana upravljanja od doživotne ne bi imala svrhu. - kazao je između ostalog u obrazloženju predsjednik sudskog vijeća.

Usmrtila studenticu u Splitu: 'Priznajem, vozila sam pijana'
Usmrtila studenticu u Splitu: 'Priznajem, vozila sam pijana'

Po drugoj točki optužnice je oslobođena optužbe, da nije pružila pomoć unesrećenoj. Kako je naglasio sudac Mešin, stav viših sudova i sudske prakse je kako je potrebno proći neko vrijeme od trenutka nesreće do smrti da bi postojalo ovo kazneno djelo. Nesretna 19-godišnja djevojka je preminula pet minuta nakon udara, što je utvrdio sudski vještak, tako ni pijana vozačica nije mogla pomoći, sve da je i stala, pa nije mogla biti proglašena krivom. Tako naime ovakve slučajeve vidi pravo, odnosno pravosuđe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora