Obavijesti

News

Komentari 47

"Prije nego je pucao u mamu rekao je 'makni se, i tebe ću'"

"Prije nego je pucao u mamu rekao je 'makni se, i tebe ću'"
1

U nastavku suđenja uz kćer Damira Matana svjedočila je i njegova punica, Dubravka Mikšić. Obje su bile vrlo potresene, jedva su susprezale jecaje i suze

VIDEO

Iz prizemlja se čula svađa i vika između mame, bake i tate. Nešto je lupalo, sišla sam i vidjela da tata u hodniku nogom udara mamu dok je sklupčana ležala na podu. Baka je izišla iz kuće i dozivala pomoć, a tada je izišao i otišao u salon u dvorištu. Izišao je sa puškom u rukama i krenuo prema kući. Stajala sam na stepenicama i vrištala. Rekao mi je „Makni se i tebe ću“, a čim je ušao u kuću čuo se pucanj. U tom trenutku sam podigla baku sa tla i pobjegle smo susjedu, svjedočila je Ivana Matan (30) o kobnom trenutku koji je prethodio ubojstvu njene majke Snježane (49) u četvrtak na Županijskom sudu u Karlovcu gdje se sudi njenom ocu Damiru (54) zbog ubojstva supruge lani u srpnju. 

Osim za teško ubojstva tereti ga se i za nasilje u obitelji i nedozvoljeno posjedovanje i izradu oružja i eksplozivnih tvari. 

U nastavku suđenja uz njegovu kćer svjedočila je i njegova punica, Dubravka Mikšić. Obje su bile vrlo potresene, jedva su susprezale jecaje i suze prisjećajući se potresnog događaja, dok optuženi Damir tijekom njihovih iskaza nije pokazivao nikakve emocije.    

Ivana je ispričala da je sukob između roditelja izbio dan prije ubojstva, na nedjelju, svađali su se jer je on njoj predbacivao zbog poruke koju je pročitao na njenom mobitelu. Na sudu je ispričala i da su se njeni roditelji ponekad znali svađati iz različitih razloga, oko financija, te zato što je otac pio, a majci je to smetalo. Dodala je i da se on nekoliko mjeseci prije ubojstva liječio od ovisnosti o alkoholu, no nakon nekog vremena je ponovno počeo piti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Nad mojom kćeri vršio je nasilje 30 godina'

Damirova punica Dubravka Mikšić posvjedočila je da je svađa između njene kćerke i zeta izbila u nedjelju poslijepodne i nastavila se do predvečer kada je pozvala policiju. Policajci su joj tada rekli da ga mogu privesti i zadržati do 12 sati i da će sve ići hitnim postupkom, ali da će morati doći na dežurni sud u Slunj, no nakon tog poziva iz policije im se više nikad nitko nije javio. 

- Zašto je moja Snješka to morala platiti svojim životom? Damir je nad Snježanom vršio nasilje 30 godina, koliko je i bila u braku s njime, samo se nikada nije nikome o tome povjeravala i durala je. U nedjelju ju je prebio, predbacivao joj je da ima ljubavnika i to ne jednog nego tri, no svi koji je poznaju znaju da se ona tako ne ponaša. Pozvala sam policiju i Damira su odveli, a iako je bio dogovor da će se ići na sud u Slunj iz policije se više nitko nije javljao. U ponedjeljak je Damir oko podneva došao iz pritvora. Otišao je u salon i tamo ležao na kauču, vjerojatno je tamo i priredio pušku. Snježana se vratila iz škole i iz bolnice gdje je obavila pregled jer ju je večer prije prebio, imala je veliku masnicu na području prsa. Kada se vratila on je bio na katu i ona je otišla gore iako nas je sve bilo strah njegove reakcije. Vratila se dolje prileći jer cijelu noć nije spavala, a on je došao iz salona i počeo je vrijeđati i govoriti prostote. Uzela sam mobitel da zovem policiju, no on me svom snagom udario s obje ruke po lijevoj i desnoj strani glave. Snježana se skočila s kauča i rekla mu da me ne dira, a ja sam izletjela iz kuhinje, no on me na stepenica gurnuo da sam se povozala betonskim stepenicama do podnožja. Nisam mogla ustati, čula sam kako je Snježanu u boravku bacio na staklenu stijenu i tukao je. Ivana mi pomogla podignuti se, a on je otišao u salon, uzeo pušku u ruke i rekao Ivani da se makne da će i nju, došao pred kući i pucao, a mi smo pobjegle susjedu - rekla je Dubravka, dodajući da je zet nije nikada poštovao iako je došao živjeti u njenu kuću, no da je do kritičnog dana nije nikada ranije udario. Također je dodala i da je često bio pijan. 

'Tukao ju je jer je u trudnoći nosila kćer, a ne sina'

Ispričala je sudu  da je njenu kćerku tokom cijelog braka verbalno maltretirao, najviše nakon druge trudnoće kada je doznao da nosi drugu kćerku, a on je htio sina. Zbog toga je čak i prerano rodila, a nakon porođaja preživjela postporođajnu depresiju. Rekla je i da je prije nekoliko godina Snježanu udario bocom i izbio zub te da je i tada pozvana policija, ali on zbog toga nije nikada odgovarao. 

- On se ponašao vrlo slobodno, snimao je svadbe, pio, a čak posjedujem snimke pornografskog sadržaja na kojima se nalazi on s drugima i ako treba mogu ih dostaviti sudu – rekla je Dubravka.    

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...