Obavijesti

News

Komentari 408

Pripremamo se za referendum o pozdravu "Za dom spremni"

Pripremamo se za referendum o pozdravu "Za dom spremni"
1

Ante Đapić najavio je na današnjoj konferenciji poziv braniteljima za prikupljanje potpisa za referendum pozdravu "Za dom spremni", ukoliko se nastavi hajka

VIDEO

Predstavnici udruga dragovoljaca HOS-a poručili su u četvrtak s konferencije za novinare da dragovoljci HOS-a iz 1991. godine nisu fašisti, već istinski antifašisti koji su se suprotstavili srpskom fašizmu, da pozdrav "Za dom spremni" nije fašistički i nije sporan, a najavljena je i mogućnost iniciranja referenduma o tom pozdravu.

Naglasili su da su podigli malu spomen ploču 5. studenoga u Jasenovcu za 11 suboraca poginulih u Domovinskom ratu, a ne čuvarima logora za vrijeme Drugog svjetskog rata, te da je suludo uspoređivati pripadnike HOS-a s fašistima.

Mjesec dana nije nikome smetala, "a onda je došao diktat ministra iz Srbije, Aleksandra Vulina, i svoje je satelite u Hrvatskoj digao na noge," rekao je predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a Borislav Barišić na konferenciji za novinare održanoj u Zagrebu. Konferenciju su održali u povodu burnih reakcija u javnosti zbog postavljanja u gradu jasenovcu te ploče, na kojoj je i žig HOS-a čiji je sastavni dio "Za dom spremni".

Barišić je istaknuo da je 700 HOS-ovca poginulo u Domovinskom ratu i da oni nisu tijekom rata počinili nikakav zločin, da ih nitko nije procesuirao, a uspoređivati ih s fašistima iz 1941. godine ocijenio je "suludim". Poručio je da se prestane sotonizirati HOS i pozvao braniteljske udruge da stanu iza svojih suboraca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ratni načelnik Stožera HOS-a Anto Đapić ocijenio je da su napadi na HOS ujedno napadi na Domovinski rat. Rekao je da HOS-ovci neće upasti u klopku neprijatelja Hrvatske, koji nameću povezivanje HOS i 1991. godine s 1941. godinom.

Zamjerio je i hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović jer je, rekao je, u Dubrovniku na novinarski upit o toj spomen ploči "odgovorila pitijski".

Smatra da je razlog napada na HOS  "ideološka ostrašćenost tzv. antifašista u Hrvatskoj koja je konstanta njihova političkog djelovanja"  i pokušaj izbornog gubitnika SDP-a da se vrati u politički život.

Naglasio je da niti jedna vlada u Hrvatskoj nije dovodila u pitanje legitimitet znakovlja HOS-a te najavio da će uputiti poziv braniteljskim udrugama za prikupljanje potpisa za referendum o pozdravu "Za dom spremni". Pripremamo se za referendum, vjerujemo da ćemo njime raščistiti brojne stvari u Hrvatskoj, kazao je Đapić.

Pozdravio je najavu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da će biti osnovano povjerenstva koje bi se bavilo totalitarnim simbolima i ideologijama te njihovo zakonsko reguliranje jer, naglasio je, veterani HOS-a u pozdravu "Za dom spremni" ne ništa sporno. Nitko od HOS-ovaca nije pozdravljao s "Za Poglavnika i dom spremni", rekao je Đapić.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 408
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.