Obavijesti

News

Komentari 11

Pripreme porezne reforme ići će paralelno s proračunom

Pripreme porezne reforme ići će paralelno s proračunom
1

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je da porezna reforma sada treba proći raspravu na razini Vlade te kazao da će se implementacija njezine primjene pripremati paralelno s prijedlogom proračuna za 2017.

VIDEO

Ministar financija Zdravko Marić u ponedjeljak je, uoči sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem u Banskim dvorima, kratko izjavio da porezna reforma sada treba proći raspravu na razini Vlade te kazao da će se implementacija njezine primjene pripremati paralelno s prijedlogom proračuna za iduću godinu.

Odgovarajući na upit novinara je li porezna reforma pri kraju, ministar financija je izjavio: "Skoro sve, ali trebamo proći raspravu na razini Vlade, premijera informirati o svemu tome, pa ćemo vidjeti".

Kako je dodao, porezna reforma trebala bi biti u okviru ranije navedenih rokova. Marić se nada da će je uspjeti provesti do kraja godine, s primjenom od 1. siječnja 2017.

O tome kad će biti poznati detalji porezne reforme, naveo je da mu je to teško reći te da to ovisi o internoj raspravi na Vladi, ali se nada da će to biti tijekom ovoga tjedna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Istaknuo je da će se prijedlog proračuna za 2017. raditi paralelno s implementacijom primjene porezne reforme. "Paralelno ćemo ga raditi s implementacijom primjene porezne reforme, najkasnije do sredine 12. mjeseca, ali mi već radimo i na projekcijama proračuna", poručio je Marić.

Prošloga tjedna Marić je najavio da će prvi fokus poreznog rasterećenja biti tzv. izravno oporezivanje, prije svega u sustavu poreza na dobit i poreza na dohodak.

Paralelno s time, a na tragu pojednostavljenja poreznog sustava, za investitore i poslovnu zajednicu, najavio ke i uvođenje mjera za olakšanje njihova poslovanja, uklanjanje brojnih barijera, koje su identificirane na centralnoj i lokalnoj razini.

Vjerojatno će neka porezna rješenja biti pozdravljena, dok neka neće, izjavio je prošloga tjedna Marić, no ocijenio je i da treba pozitivno gledati na poreznu reformu.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a