Obavijesti

News

Komentari 229

Priznala na sudu: 'Smračilo mi se, mužu sam zarila nož u vrat'

Priznala na sudu: 'Smračilo mi se, mužu sam zarila nož u vrat'
8

JEDVA SE IZVUKAO: Medicinski je vještak ustvrdio da su ubodi bili u meko tkivo te da je život Saše Razstresena ovisio o milimetrima. Ivana je na sudu sve mirno priznala

VIDEO

Tri i pol godine zatvora dobila je Ivana Razstresen (40) iz Osijeka zato što je u rujnu protekle godine pokušala kuhinjskim nožem ubiti supruga Sašu Razstresena dok je spavao. Višegodišnje bračne nesuglasice Ivana je odlučila okončati ubojstvom supruga na način da je toga dana, 23. rujna, sačekala da Saša zaspi poslije ručka, nakon čega je uzela veliki kuhinjski nož, ušla k njemu u spavaću sobu i više puta ga ubola u predjelu vrata. Tom prilikom Saša je zadobio ubodnu ranu iznad lijeve ključne kosti, reznu ranu na lijevoj ruci te ubodnu ranu u stražnju stranu vrata.

Kada je u njega zabila nož treći puta, oštricu mu je ostavila u vratu i otišla iz stana. Nije očekivala da je Saša preživio sva tri uboda pa je on, u šoku i krvareći, ustao iz kreveta te sa drškom noža koja mu je još virila iz vrata izašao u hodnik zgrade u Ulici Dobriše Cesarića u kojoj su živjeli i od susjeda potražio pomoć. Susjedi su zvali Hitnu pa je njegov život spašen samo zahvaljujući pravodobnoj intervenciji liječnika koji su mu tek u bolnici izvadili nož iz vrata.

Optužena Ivana na sudu je u potpunosti priznala da je htjela ubiti supruga ali je u obrani istaknula da je to učinila u afektu.

- Imali smo problema u braku. Još 2012. sam se htjela rastati. Otišla sam u Sigurnu kuću, tamo im sve ispričala, ali sam se predomislila pa sam odustala. Trpjela sam svakodnevno maltretiranje od strane suprugove ljubavnice koja mi je danima slala poruke, njihove slike i svašta. Sve je kulminiralo kada se on vratio iz Hong Konga gdje je radio više od godinu dana i kada sam saznala da tamo ima vanbračno dijete od kojega je pobjegao. Tada sam mu rekla da ću se rastati i htjela sam otići sa našim djetetom kod roditelja, ali on nije dao. Rekao je da ja ostanem u stanu, a da će on otići raditi u Irsku ili negdje. No, međutim nije nikamo išao. Taj dan sam jednostavno zamračila. Uzela sam nož i izbola ga po vratu i leđima. Tek kasnije sam postala svjesna što sam napravila - rekla je, hladnog lica, osumnjičena Ivana. Okrenula se prema suprugu i rekla mu da joj je žao i da se kaje. No, on to nije prihvatio.

Psihijatrijski vještak istaknuo je kako je Ivana emocionalno nezrela osoba, veoma impulzivna, slabih sposobnosti pronalažena rješenja u kriznim situacijama. Bila je nezadovoljna brakom, osjećala da je izdana, prevarena, čak se i liječila od tjeskobe i depresije. Vještak je rekao kako je njen pokušaj da ubije supruga rezultat akumuliranog afekta koji je umanjio njenu mogućnost da razumije izvršeno djelo, ali ne znatno.

- Ako se okolnosti u njenom životu ne promijene i ako se nastavi taj stres, ona bi mogla ponovo učiniti isto - zaključio je vještak. I upravo stoga sud je odlučio da će Ivana u pritvoru ostati do daljnjeg, pa i do pravomoćnosti postupka. Medicinski vještak istaknuo je kako su ubodi nožem bili u meko tkivo te da je Sašin život ovisio o milimetrima.

'Napadala me i prije'

Suprug Saša Razstresen, inače poznati osječki poduzetnik i marketinški djelatnik koji je bio direktor u nekoliko tvrtki, nakon pokušaja ubojstva preselio se sa djetetom u Sloveniju. Iako je uznemireno pratio suđenje i određivanje presude, nije mogao sakriti suze kada je čuo kaznu.

- Napadala je ona mene i prije zato i ne vjerujem u njeno izrečeno pokajanje koje sve do sada nije pokazala nego me je još optuživala za svašta. Nije ona od mene imala stres kad od 11 godina našeg braka ja sam pola proveo u inozemstvu na raznim poslovima. Ona je takva osoba. Nije htjela mene, htjela je samo novac. Toga dana kada me je pokušala ubiti, nismo se svađali, nismo se raspravljali. Čak sam joj napravio i doručak u krevet. Bili smo intimni, a kada sam zaspao, odlučila mi je zariti nož u vrat. Žao mi je što nisam saslušan na raspravi. Sud je bio blagonaklon prema njoj. Žao mi je ipak što je sve tako završilo, nakon 11 godina braka - potišteno je, poslije suđenja, rekao Saša Razstresen koji sada sam brine i njihovoj zajedničkoj kćerkici. Ivana Razstresen je u lisicama odvedena u osječki zatvor gdje će biti do pravomoćnosti presude.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 229
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava