Obavijesti

News

Komentari 120

'Prodaja HEP-a za Inu za Most nije jedina opcija, ima i drugih'

'Prodaja HEP-a za Inu za Most nije jedina opcija, ima i drugih'
1

Novac se može namaknuti i izdavanjem državnih obveznica. Onda se daje mogućnost i građanima i mirovinskim fondovima i državnim tvrtkama, smatra Petrov...

VIDEO

Predsjednik Sabora i čelnik Mosta Božo Petrov izjavio je da prodaja dijela HEP-a za otkup Ine, Mostu nije jedina opcija.

- Novac se može namaknuti i izdavanjem državnih obveznica. Onda se daje mogućnost i građanima i mirovinskim fondovima i državnim tvrtkama poput HEP-a i JANAF-a da skroz svoju dobit a isto tako i drugim državnim institucijama da mogu kupiti obveznice, izjavio je Petrov za HRT.

Taj prijedlog, kaže, trenutačno analizira zajednička radna skupina. Treba biti siguran, rekao je Petrov, kako se ne bi ponovio slučaj Ine iz bliske prošlosti.

Na pitanje tko je krivac za situaciju u kojoj se Ina našla, Petrov je odgovorio da su krivi svi oni koji su sudjelovali u donošenju odluka koje su bile samo osobnim i stranačkim interesima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To je i jedan od razloga što smo bili blago rezervirani prema prvotnom modelu otkupa dionica Ine i zazivali promjene Ustava. Da je Most postojao 2002., gospodin Račan na takav način ne bi krenuo u privatizaciju Ine, niti bi se dogodilo da kompletna optička infrastruktura krene prema privatnom tržištu. Dati nekome cjelokupnu infrastrukturu, dati u proces privatizaciju Ine, isti proces pokrenuti za Hrvatske šume i Hrvatske vode, pripreme za privatizaciju HEP-a događaju se već pet do šest godina - o čemu su razmišljali oni koji su u to vrijeme vodili državu, upitao je Petrov.

Ustavnim promjenama Most želi osigurati da tvrtke koje raspolažu strateškim resursima ostanu u državnom vlasništvu.

Na pitanje o Tomislavu Karamarku i njegovim ranijim procjenama da će Hrvatska izgubiti arbitražu s Molom, Petrov je odgovorio protupitanjem: "Tko je Karamarka brifirao da će Hrvatska izgubiti spor? Ne bih izlazio javno da nisam bio isprovociran. Karamarko nije bio u pravu, završio je tako kako je završio jer je bio u sukobu interesa. Žao mi je što je tada pala vlada, ali bolje da je pala vlada nego da je mađarska strana dobila kompletnu Inu, rekao je Petrov,

Petrov se dotaknuo i političara u susjednoj Srbiji rekavši kako smatra da je trenutačno srpsko vodstvo frustrirano:

- Još uvijek nisu svjesni do čega je dovela njihova iracionalna politika. Nadam se da će i njihovi građani shvatiti koliku im štetu čine, kaže Petrov.

Suradnju s premijerom Plenkovićem ocijenio je jako dobrom. Problema, vjeruje, neće biti sve dok među partnerima postoji povjerenje. 

U razgovoru za emisiju "Iza zavjese", Petrov je najavio i da će Most na lokalnim izborima s vlastitom listom nastupiti u svim većim gradovima.

Cijeli razgovor s Božom Petrovom bit će emitiran večeras na HRT-u. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora