Obavijesti

News

Komentari 106

Prokletstvo jackpota: Milijuni su im svima razorili brakove

Prokletstvo jackpota: Milijuni su im svima razorili brakove
1

Kada u novinama ili na televiziji vidite nasmijana lica dobitnika na lutrij, prva vam je pomisao sigurno: 'Kakvi srećkovići!'. No, ovi su parovi vrlo brzo požalili što su ikada uplatili dobitne listiće

VIDEO

Kada su osvojili 2,3 milijuna funti na lutriji, Victoria i Jason u braku su bili točno godinu dana. Bilo je to 2004. godine, a par je s osvojenim novcem kupio kuću, luksuzni automobil, vikendicu u Weymouthu i nekretnine u Devizesu i Wiltshieru u Engleskoj. Victoria je odmah dala otkaz na poslu, a Jason je odlučio raditi i dalje. 

Iako su svi mislili da žive životom iz snova, njihov se brak kroz naredne godine počeo polako, ali sigurno raspadati. 

- Dobitak na lutriji je vjerojatno jedna od najgorih stvari koja mi se ikada dogodila, bez ikakve dvojbe - izjavila je Victoria Jones za Daily Mail

- Iako je prošlo 12 godina, i dalje me svi znaju samo po dobitku. To ti uništi život i ljudi te drugačije tretiraju - rekla je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Početkom ove godine Victoria je suprugu priopćila da ga napušta. Ipak, dogovorili su se da će zajedno otići na putovanje i vidjeti može li se brak spasiti. No, suprug je tada u njenom mobitelu našao poruke Mikea Clarea, multimilijunaša koji je nedavno svoj biznis prodao za čak 223 milijuna funti. 

Par se trenutno nalazi usred brakorazvodne parnice. Dio su bogatstva već potrošili, a sve ono što su kupili dobitkom sada moraju podijeliti. 

Samantha i Les Scadding

Ovaj je par 2009. godine osvojio čak 45,5 milijuna funti što je oko 450 milijuna kuna. Njihove su fotografije s osmjesima od uha do uha obišle Europu, no samo godinu dana nakon toga stvari su krenule nizbrdo. S osvojenim su novcem kupili brojne nekretnine, pa i vilu na Barbadosu, a Les si je priuštio i lokalni nogometni klub. On je, piše australski News, ostao poprilično prizemljen, dok se Samantha promijenila i psihički i fizički. 

Par je u brak ušao dvije i pol godine prije dobitka, a rastali su se četiri godine nakon njega, iako je brak prije toga dvije do tri godine bio 'na aparatima'. 

Gillian i Adrian Bayford

Gillian i Adrian su 2012. godine osvojili nevjerojatnih 148 milijuna funti. Nakon dobitka na lotu, pred kamerama su pozirali s čašama skupocjenog šampanjca, no samo 15 mjeseci nakon toga njihov je brak bio gotov. 

Oni su bez mnogo drame raskinuli 'nepopravljivo razoren' brak iz čega, tvrdili su, nije bila nevjera, kao što se mjesecima šuškalo. Dobitnici drugog najvećeg dobitka u povijesti lutrije u Velikoj Britaniji ostali su u dobrim odnosima, na oduševljenje svoje djece. Ona se preselila u kuću vrijednu šet milijuna funti, a on u novi dom vrijedan pola milijuna. 

Gillian je inače radila kao asistentica u bolnici za djecu, a Adrian u trgovini glazbom. U njoj je želio nastaviti raditi i nakon dobitka, no to se pokazalo nemogućim s obzirom da su mu u trgovinu svaki dan dolazili potpuni neznanci koji su ga tražili novac. 

Yuan Li i Liu Xiang

Samo dan prije nego što je pokupio dobitak od 467 tisuća funti, Liu se razveo od supruge. Kada je shvatio da je dobitnik, on je mudro šutio i čekao da završi cijeli proces razvoda. Ženi je pristao podmiriti sva dugovanja koje je imala, a pravi je šok uslijedio nekoliko dana kasnije kada su joj poznanici koji nisu znali za rastavu počeli čestitati na dobitku, piše South China Morning Post.  

Tada je shvatila kakvu je igru odigrao njen bivši suprug pa ga je tužila, a on joj je na kraju morao dati oko četvrtine dobitka.


Prema istraživanjima, 2% dobitnika razvede se kao izravna posljedica dobitka na lutriji i to u većini slučajeva budu upravo oni s najvećim dobicima. Čak 65% dobitnika bankrotira u roku od 15 godina nakon dobitka. Pa eto, vjerujemo da ćete dobro razmisliti kakvi ste s novcem prije nego što kupite sljedeći listić. 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora