Prokletstvo obitelji: Ubila se supruga Roberta Kennedyja

Mary je bila arhitektica, a imala povijest zlouporabe droge i alkohola - dvaput je bila uhićena zbog vožnje u pijanom stanju. Ona i Robert su pokrenuli rastavu 2010.

REUTERS/PXL
0 komentara

Druga supruga Roberta F. Kennedyja mlađeg, Mary Kennedy (52) pronađena je u srijedu mrtva u svojoj kući u Bedfordu u New Yorku. Neki mediji javljaju da se objesila. Obitelj je potvrdila njezinu smrt:

"U dubokoj tuzi obitelj Roberta Kennedyja oplakuje gubitak Mary Richardson Kennedy, supruge i majke njihovo četvero voljene djece. Mary je inspirirala našu obitelj svojom dobrotom, ljubavlju, nježnom dušom i velikodušnošću", stoji u priopćenju obitelji Kennedy.

Robert Kennedy mlađi (58) je sin Bobbyja Kennedyja, ubijenog u Los Angelesu 1968. i nećak bivšeg predsjednika ubijenog 1963. u Dallasu.

- Iz povijesti ove obitelji znamo da je vrlo teško biti Kennedy - rekao je Kennedyjev biograf Laurence Leame za CNN .

Mary i Robert Kennedy su 2010., nakon 16 godina braka, počeli brakorazvodnu parnicu. Mary je bila arhitektica, a imala povijest zlouporabe droge i alkohola - dvaput je bila uhićena zbog vožnje u pijanom stanju. Robert je odvjetnik za pitanja okoliša i radijski voditelj.

"Prokletstvo obitelji Kennedy"

John F. Kennedy bio je 35. američki predsjednik, a na toj dužnosti je bio od 1961. godine do smrti. John F. Kennedy je ubijen u Dallasu u Teksasu u 12.30 sati 22. studenog 1963. godine dok je bio u službenom posjetu. Odmah nakon što je upucan u glavu predsjednika su prevezli u bolnicu, ali liječnici ga nisu uspjeli spasiti. Nakon istrage od deset mjeseci policija je zaključila kako je američkog predsjednika ubio Lee Harvey Oswald.

Robert Francis Kennedy , brat Johna F. Kennedyja, bio je američki političar te istaknuti aktivist za ljudska prava. Robert je postao i ikona modernog američkog liberalizma, a radio je u Bijeloj kući tijekom dva predsjednička mandata. Za predsjednika se kandidirao 1968. godine, a nakon što je osvojio izbore u dvije savezne države ubijen je u hotelu Ambassador 5. lipnja iste godine. Hitno je prevezen u bolnicu, ali je podlegao ozljedama. Za njegovo ubojstvo osuđen je Sirhan Sirhan , a dobio je doživotnu zatvorsku kaznu.

Patrick Bouvier Kennedy , sin Johna F. Kennedyja i Jacqueline Bouvier Kennedy rođen je 7. kolovoza 1963., a preminuo je samo dva dana kasnije. Dječak je rođen pet i pol tjedana ranije hitnim carskim rezom, a liječnici ga nisu uspjeli spasiti. Bio je najmlađe dijete Johna i Jacqueline.

Joseph Patrick Kennedy mlađi bio je brat američkog predsjednika i najstarije dijete u obitelji. Joseph je bio časnik u američkoj vojsci, a poginuo je tijekom II. svjetskog rata u operaciji Afrodita u Velikoj Britaniji. Ostatke njegovog tijela nikada nisu pronašli.

John F. Kennedy mlađi je bio sin bivšeg američkog predsjednika i Jacqueline Kennedy Onassis, a u srpnju 1999. godine proglašen je nestalim nakon što se manji zrakoplov kojim je upravljao 16. srpnja nije pojavio u zračnoj luci na vrijeme. S njim su u zrakoplovu bile njegova supruga Carolyn i šogorica Lauren Bessette, a policija ih je tražila nekoliko dana. Istraga je okončana 21. srpnja te godine nakon što su pronašli njihova tijela. Utvrdili su kako je uzrok nesreće bio kvar na motoru aviona.