Obavijesti

News

Komentari 111

Tijelo trećeg radnika bilo je u tunelu: Napokon su ga pronašli

Tijelo trećeg radnika bilo je u tunelu: Napokon su ga pronašli
1

Nakon što se još jednom ispraznio tunel hidroelektrane, nadležne službe pronašle su tijelo i trećeg nestalog radnika. Nalazilo se u tunelu, a našli su ga oko 18 sati u nedjelju

VIDEO

Pronađeno je i tijelo Davora Pozniaka, trećeg radnika koji je nestao u hidroelektrani Plat u Dubrovniku. Njegovo tijelo bilo je u tunelu hidroelektrane, a pronašli su ga oko 18 sati u nedjelju, javlja policija. 

Prazne tunel HE Dubrovnik: 'Ulazimo, sve ćemo pretražiti'
Prazne tunel HE Dubrovnik: 'Ulazimo, sve ćemo pretražiti'

Zapovjednik vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Stijepo Simović najavio je u nedjelju ujutro da će još jednom provjeriti 500 metara dug tunel. Njega su praznili još od subote. 

'To jutro sam mu poslala SMS, nije se javio. Onda smo saznali'
'To jutro sam mu poslala SMS, nije se javio. Onda smo saznali'

Podsjetimo, u četvrtak ujutro je u hidroelektrani u Platu došlo do tragedije, izbio je požar te je šest radnika odmah spašeno. Trojica su ostali zarobljeni u unutrašnjosti elektrane, požar i dim spriječili su ih u bijegu. Trojica radnika pokušali su pronaći spas i skočili u tunel, odnosno odvodni kanal koji vodu nosi u more. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:01

U kanalu je u četvrtak pronađeno tijelo jednog radnika, a istu večer su pronašli i drugog, kilometar i pol južnije, na stijenama kraj Cavtata. Od tada se tragalo za trećim radnikom. 

Na terenu vatrogasci, policija, HGSS... Traže trećeg nestalog
Na terenu vatrogasci, policija, HGSS... Traže trećeg nestalog

Na terenu su ga tražili u helikopterima, raznim plovilima, angažirani su i ronioci, a svemu su se pridružili i pripadnici HGSS-a sa psima tragačima, dronovima. Trećeg radnika tražili su i mještani s brodicama. 

HEP: Duboko smo potreseni tragedijom 

O pronalasku Pozniaka se oglasio i HEP. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Sa žaljenjem javljamo da je večeras, 13. siječnja, pronađeno beživotno tijelo trećeg radnika koji je 10. siječnja stradao u požaru u Hidroelektrani Dubrovnik.  

Duboko potreseni tragedijom koja je odnijela živote trojice naših kolega, svi u Hrvatskoj elektroprivredi iskreno suosjećamo s obiteljima stradalih. Naše su misli s njima. Nastojat ćemo im u vremenu koje slijedi biti pomoć i oslonac.

Zahvaljujemo članovima kriznog stožera, djelatnicima MUP-a, pripadnicima vatrogasnih postrojbi, Hrvatske gorske službe spašavanja, liječničkom osoblju i svim drugim službama, radnicima HEP-a i građanima dobrovoljcima na iskazanom nadljudskom naporu u spašavanju i potrazi za nestalim radnicima.

Uzroci i okolnosti ovog tragičnog događaja bit će poznati po objavi rezultata istrage koju je provelo Županijsko državno odvjetništvo.

Policija: Očevid je gotov, radimo rekonstrukciju 

Načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević izjavio je u nedjelju navečer kako je tijelo trećeg radnika Hidroelektrane Plat, koji je nestao u požaru u četvrtak ujutro pronađeno u uskom prostoru sporedne cijevi odvodnog tunela hidroelektrane, koja je već bila pretraživana, ali na nedovoljnoj dubini.

Pavličević je na izvanrednoj konferenciji za medije u Platu istaknuo kako u ranijim pretragama ronioci u taj dio hidroelektrane nisu mogli ući s opremom ni detaljno ga pregledati pa je bilo potrebno ispumpati cijeli odvodni kanal, čime se smanjila razina vode i u sporednoj cijevi.

Napomenuo je da je u trenutku pronalaska tijela na mjestu događaja napravljen očevid, a idućih dana bit će rekonstruiran događaj, od uzroka požara koji je još nepoznat do modaliteta stradavanja nesretnih radnika.

U četverodnevnoj potrazi sudjelovalo je više desetaka djelatnika policije te pripadnika HGSS-a, vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih društava, ronioca, radnika HE Plat, mještana.

"Kako je potraga odmicala povećavao se broj ljudi u potrazi na kopnu, moru i u zraku, koliko su vremenski uvjeti dopuštali", izjavio je Pavličević.

Opsežna danonoćna potraga za trećim radnikom Hidroelektrane Plat, koji je nestao u požaru u četvrtak, vodila se na širokom području od Prevlake do Mljeta, ali do nedjelje navečer nije bilo rezultata.

Potragu su otežavali i nepovoljni vremenski uvjeti. U subotu navečer je odlučeno da se nakon ispuštanja vode još jednom temeljito pregleda odvodni kanal hidroelektrane, koji je prethodno dvaput pregledan.

U požaru koji je u četvrtak oko 9 sati buknuo u HE Plat nestala su tri radnika. Beživotno tijelo prvog pronađeno je u četvrtak oko 14 sati u odvodnom kanalu hidroelektrane, a drugog oko 21,50 sati na obali mora u Cavtatu, a za trećim se tragalo do nedjelje navečer.

U potrazi su sudjelovali policija, HGSS, sve vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva s juga Hrvatske, djelatnici HE Plat, mještani, ronioci i Obalna straža Omiš, a medicinski tim je bio cijelo vrijeme u pripravnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je