Obavijesti

News

Komentari 96

Priveli vozača kojeg sumnjiče za pogibiju sestara Filipović

Priveli vozača kojeg sumnjiče za pogibiju sestara Filipović
2

U četvrtak u Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci priveden je 46-godišnjak pod sumnjom da je 15. prosinca 2006. godine skrivio nesreću u kojoj su poginule sestre Filipović

VIDEO

U četvrtak navečer u Općinsko državno odvjetništvo uz Rijeci priveden 46-godišnjak iz okolice Rijeke pod sumnjom da je prije točno 10 godina, 15. prosinca 2006. godine skrivio tešku prometnu nesreću u kojoj su život izgubile dvije sestre, Višnja Filipović, koja je tada imala 22 godine i Gordana Filipović, koja je imala 18 godina.

 Iako u policiji ne navode njegov identitet, neslužbeno se doznaje kako je riječ o 46-godišnjem Robertu Žaji.

"Policijski službenici Ravnateljstva policije i Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su u četvrtak, 15. prosinca 2016. godine kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom s područja Čavla, zbog sumnje da je 2006. godine počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće.

Sumnja se da je osumnjičeni 46-godišnjak, 15. prosinca 2006. godine oko 20.25 sati, teško kršeći prometna pravila vozilom Renault Clio kod ulaza benzinske postaje Cernik, a kako bi skratio put u pravcu mjesta Čavli, ušao u južnu prometnu traku koja je bila namijenjena isključivo za promet vozila u smjeru sjevera odnosno Kikovice te dolaskom do 76 km i 600 m autoceste A6 oduzeo prednost prolaska Toyoti Yaris, kojom je upravljala pok. Višnja Filipović, tada 22-godišnjakinja. Ona je, izbjegavajući direktan udar vozila, naglo skrenula udesno uslijed čega se njeno vozilo više puta prevrnulo. Pok. Gordana Filipović, tada 18-godišnjakinja, ispala je iz stražnjeg desnog sjedišta na kolnik i od zadobivenih ozljeda preminula sljedećeg dana. Ostali putnici iz vozila (1987., 1987. i 1984.) lakše su ozlijeđeni.

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da se osumnjičeni 46-godišnjak, bez obzira na činjenicu da je uočio prometnu nesreću, nastavio kretati u smjeru juga i kod izlaska Čavle napustio autocestu A6. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz posebno izvješće, doveden pritvorskom nadzorniku", stoji u priopćenju policije.

Višnja je vozila, pokušavala je izbjeći frontalni sudar

Podsjetimo, sestre su poginule 15. prosinca 2006. godine kada su s tri mladića iz Rijeke autocestom krenule za Zagreb. Za upravljačem Toyote Yaris bila je starija sestra Višnja. Kod Inine benzinske postaje u Čavlima, izbjegavajući frontalni sudar s nailazećim vozilom koje je jurilo suprotnim smjerom u njezinoj traci,  Yaris se prevrnuo.  Pri prevrtanju Višnja je poginula, a mlađa sestra Gordana je dan kasnije podlegla teškim ozljedama. Mladići koji su bili s njima su imali sreće, preživjeli su. Izvješća policije govorila su da je nesreću prouzročio vozač tamnoplavog Renault Clija, koji je pobjegao s mjesta nesreće.

Nel Pavletić/PIXSELL

Utučeni roditelji odgovore čekaju već 10 godina

Utučeni roditelji zadnjih 10 godina očajnički iščekuju odgovor na samo jedno pitanje - tko je kriv za smrt njihovih mezimica? 

U lipnju ove godine im je na vrata došla krim policija iz vrha MUP-a, koja je preuzela slučaj. 

Otac: Smeta me što mi govore da šutim o istrazi

Naime, tada se pisalo kako su se nedugo prije toga ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću javili novi svjedoci koji su mu ispričali detalje o prometnoj nesreći. Čak su i naveli i ime vozača za kojeg vjeruju da je skrivio nesreću i pobjegao. 

– Da su išta poduzeli ili otkrili nešto novo, već bi nekog osumnjičili, bilo počinitelja, svjedoke ako ne govore istinu ili svoje kolege ako su zataškavali istragu, što tvrdim već godinama – ogorčeno je za 24sata u lipnju rekao otac Dragutin. Tada je kazao da im smeta što mu istražitelji sugeriraju da šuti o istrazi i njihovim razgovorima.  

– Meni je dosta cenzure i toga da je nešto samo za moje uši, neka se sve zna javno i gotovo. Ovo nije tajna akcija ili špijunaža protiv države. Mene nema pravo nitko prozivati. Neka sebe opravdavaju – iskreno je kazao Dragutin Filipović. 

Je li slučaj netko zataškavao?

Roditelji poginulih djevojaka, kao i naši brojni sugovornici, uvjereni su da je policijski spis netko odavno očistio od tragova koji vode do krivca. Spis je iz nepoznatog razloga iz riječke policije 2010. izuzela i Sigurnosno-obavještajna agencija. Obitelj sumnja da se slučaj godinama zataškava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...