Obavijesti

News

Komentari 46

Prošlo je 11 godina: 'Ubili su mog Nikolu jer je bio uspješan'

Prošlo je 11 godina: 'Ubili su mog Nikolu jer je bio uspješan'
1

Pokušavamo doznati zašto ubojstvo Nikole Lisičara nije riješeno već 11 godina. Kako se njegova obitelj nosi s time, što je učinila policija, koga se sumnjiči i koga se sve ispitivalo...

VIDEO

Pokretanje videa...

05:36

Agoniju koju smo proživljavali kao obitelj ne bih nikome poželjela. I danas, 11 godina poslije, svima nam nad glavom visi pitanje: Zašto?, počinje svoju priču Anica Lisičar (69), udovica ubijenog Nikole, vlasnika Montmontaže.

Obitelj ni danas ne zna tko je oduzeo život njihovu Nikoli. Bilo je hladno jutro 30. prosinca 2005. godine, a Aničin suprug spremao se za poslovno putovanje u Beograd. Tog jutra je iz obiteljske kuće na Trnovčici izašao gotovo sat vremena ranije nego inače, oko 6.40.

Išao je na poslovni put

- Pogledala sam za njim kroz prozor i vidjela komešanje. Naguravao se s nekim muškarcem ispred automobila na ulici. Bila sam u šoku, a bez naočala nisam dobro vidjela. Tad se začuo pucanj i vidjela sam tog čovjeka, nižeg rastom, kako gegavim korakom mirno odlazi - prepričava Anica najteže trenutke u životu. Istrčala je iz kuće i ugledala ranjenog supruga. Susjedu, koji je također nijemo promatrao incident, vrisnula je da pozove Hitnu pomoć.

Bila je, kaže, u potpunom šoku. Htjela je ići s njim u bolnicu, no rekli su joj da netko treba dočekati policiju i objasniti što se dogodilo. Zato je ostala kod kuće. Nakon nekoliko dana na intenzivnoj njezi Nikolu su prebacili su sobu u KB-u Dubrava. Bio je pri svijesti te je njoj i policijskim istražiteljima detaljno opisao sve što je proživio.

Ubojici se zaglavio pištolj

- Muškarca koji ga je napao nije prepoznao. Nakon što je ovaj zapucao, Nikola ga je pitao: ‘Zašto ja?’, ali nije dobio odgovor. Kazao je da je muškarac nakon prvog pucnja htio još pucati u njega, ali se pištolj zaglavio, pa nije uspio. Policiji je dao detaljan opis muškarca te su izradili fotorobot. Koliko znam, imali su osumnjičenika, ali pokazalo se da nije ubojica. Od tada pa do danas, u svih ovih 11 godina, iz policije nisu zvali mene ni starijeg sina. Nitko nam nije dao nikakva objašnjenja ni odgovore. Stariji sin u nekoliko je navrata zvao policiju provjeriti kako slučaj napreduje, ali nije dobio nikakve informacije - kazala je Anica.

Ona i članovi obitelji smatraju da je ubojstvo Nikole Lisičara, koji je preminuo u bolnici od posljedica ranjavanja, bilo naručeno isključivo zbog poslovnih razloga, i to od dobro upućene osobe koja je znala kad će i gdje vlasnik Montmontaže biti tog jutra.

- Moj stariji sin angažirao je privatne detektive kako bismo rasvijetlili sve okolnosti, ali ta istraga također nije dala nikakvog rezultata. Iznad nas zauvijek će ostati pitanje zašto je morao tako završiti – zaključila je.

Nakon smrti supruga prodala je kuću u Trnovčici koja je bila pod hipotekom te kupila manji stan. Do danas nije raspakirala kutije u kojima drži suprugove stvari.

Policija traži ubojicu

Umirovljeni policijski inspektor Branko Lazarević nije radio na slučaju Lisičar, no temeljem višedesetljetnog iskustva kaže kako uvijek postoji šansa da se neko neriješeno ubojstvo riješi.

- Nema savršenog ubojstva. Svako ubojstvo je drukčije, a svaka informacija bitna i policija bi je do u detalje trebala razraditi – govori Lazarević. Dodaje kako pretpostavlja da je policija napravila plan rada kod ovog ubojstva te u njemu predvidjela nekoliko varijanti. Iz zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva kratko su nam odgovorili kako policija i dalje radi na otkrivanju ubojice Nikole Lisičara.

Obitelji koje se godinama nakon gubitka najmilijih nadaju da će njihovi ubojice biti privedeni pravdi otkrivaju kako žive bez njih. Pogledajte njihove iskrene ispovijesti o nemiru koji ih proganja i svemu što su spremni učiniti kako bi saznali tko je ubio njihove najmilije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava