Obavijesti

News

Komentari 121

Protiv betonizacije: Stanovnici Savice će stati i ispred bagera

Protiv betonizacije: Stanovnici Savice će stati i ispred bagera
2

Za jedan od najskupljih projekata započetih u jeku kampanje za lokalne izbore odabran je projektant Arhitektura u bijelom - poduzeće osnovano prije svega 3 mjeseca, točnije 11. siječnja

VIDEO

Sinoć u 21 sat u Parku Trnjanska Savica postavljena je tabla gradilišta, te su stanovnici naselja prvi put dobili informaciju da se već na današnji dan, 19.  travnja, započinje s 'uređenjem' parka. Na jutrošnjem obraćanju medijima ispred te iste table gradonačelnik Milan Bandić je ponovio uobičajene fraze i najavio početak radova. Nije odgovarao na pitanja novinara već se vrlo brzo udaljio iz parka u kojem su bageri već započeli s kopanjem, priopćili su iz inicijative Čuvamo naš park.

POGLEDAJTE VIDEO:

Umjesto crkve na zagrebačkoj savici gradi se park na parku

Posted by 24sata on Wednesday, 19 April 2017


Od postavljanja table na ulasku u Park do početka radova prošlo je manje od deset sati, što jasno pokazuje namjeru Grada da preko noći pokrene realizaciju projekta u kojem su ponovo zaobiđeni zakonski postupci i koji će stanovnike Zagreba koštati ogromne novce, smatraju u inicijativi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Lošim i nepotrebno skupim projektom opet se predviđa betonizacija i uklanjanje velikog dijela travnate površine, a u neformalnom razgovoru s izvođačem radova, Zrinjevac d.o.o., Čuvamo naš park je saznao da trošak iznosi između 12 i 15 milijuna kuna.

Za jedan od najskupljih projekata započetih u jeku kampanje za lokalne izbore odabran je projektant Arhitektura u bijelom - poduzeće osnovano prije svega 3 mjeseca, točnije 11. siječnja, ističe se u priopćenju.

Milan Bandić opet provodi samovolju i iscrpljuje gradske resurse instrumentalizirajući ih u vlastitu promidžbu, te izvodeći radove bez provedenog natječaja koji služi dobivanju najkvalitetnijeg rješenja, bez participacije stanovnika Trnjanske Savice i konzultacije struke, ističe inicijativa. 

Unatoč početku radova Inicijativa Čuvamo naš park najavljuje skore akcije i proteste kojima će spriječiti daljnja devastacija Parka Trnjanska Savica. Park je već jednom obranjen i stanovnici Savice će stati i ispred bagera ako treba.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović