Obavijesti

News

Komentari 71

Prva ovogodišnja žrtva: Poskok je muškarca ugrizao za ruku

Prva ovogodišnja žrtva: Poskok je muškarca ugrizao za ruku
3

Franko Sergo (76) iz Istre nakon uskrsnog doručka otišao je brati šparoge. Zmija duga 70 centimetara zgrabila ga je iz trave i ugrizla za šaku. Prebačen je u bolnicu...

VIDEO

Prva ovogodišnja "žrtva" ugriza poskoka u Istri, a i šire je Franko Sergo (76) iz Sergovije, sela kod Vranja. Na Uskrsno jutro, nakon doručka krenuo je sam brati šparuge.

- Imao sam plastične tanke rukavice. Došao sam 150 metara od kuće,a bilo je jutro, oko 11 sati kada sam krenuo u branje.Do sad sam već ove godine 10-ak puta išao brati šparuge. Odjednom, osjetio sam ubod u šaku i kada sam bolje pogledao u travu, vidio sam poskoka oko 70-ak centimetara dugog kako gmiže od mene.. Znao sam što slijedi. Brzo sam se vratio u kuću gdje mi je bio sin koji je odmah zvao hitnu pomoć - ispričao je Sergo, koji je zbog ugriza završio u riječkom KBC-u.

POGLEDAJTE VIDEO: Franko priča o trenutku nesreće

Pokretanje videa...

00:20

 

Njegov sin Dean (45), inače vatrogasac tog je jutra spavao jer je radio noćnu smjenu. Na sreću, brzo je odreagirao kako bi spasio oca od težih posljedica.

- Čim sam čuo što se dogodilo zvao sam hitnu, ali sam i sam krenuo vozilom prema Rijeci, jer mi je bolnica bliža nago pulska. Znao sam da moram brzo reagirati.U vozilu sam se čuo s "hitnom" i dogovor je bio da me čekaju u Matuljima. Tamo je otac prebačen u vozilo hitne. Po putu mu je već bilo slabo, povraćao je i dobio proljev - priča sin Dean. U glavi mu je, kaže, bilo samo da što prije otac dobije protuotrov.

- Protuotrov mu je dan u roku pola sata, i na sreću tata je sada super, veliki je šaljivdžija i to je dobro-  potvrdio je Dean. Ni na trenutak, kaže, otac nije izgubio svijest ali je otrov odradio svoje i izazvao veliku slabost.

- Šaka mi je natekla od ugriza, a nakon 2 dana poplavila je cijela ruka pa su mi u Rijeci napravili operaciju na šaci, kako bi krv i tlak procirkulirali. Sada sam odlično, ali još dugo neću u šparuge zbog straha, a i zato jer mi žena to ne dozvoljava - našalio se Sergo. Kaže da zna da je prva ovogodišnja žrtva poskoka a nada se i zadnja.

- Zima je bila dosta blaga i izmija ima više nego inače. Znao sam da me je ugrizao odrasli poskok je je razmak zuba na mjestu ugriza oko 2 centimetra.Nemojte ljudi brati šparuge ako ne morate - naglasio je na kraju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer