Obavijesti

News

Komentari 36

Prvi napad Donalda Trumpa: Američki dron ubio teroriste

Prvi napad Donalda Trumpa: Američki dron ubio teroriste

U dva uzastopna napada u nedjelju ubijen je zapovjednik i još dvojica iz Al Qaide, rekli su vojnici na terenu koji su htjeli ostati anonimni s obzirom da ne smiju odavati takve informacije...

VIDEO

Američki dron je ubio troje pripadnika Al Qaide u Jemenu, prenosi CBSNews. To su prvi zabilježeni napadi otkad je Donald Trump preuzeo predsjedničku funkciju.

U dva uzastopna napada u nedjelju ubijen je zapovjednik Abu Anis al-ABi i još dvojica, rekli su vojnici na terenu koji su htjeli ostati anonimni s obzirom da ne smiju odavati takve informacije novinarima.

Od 11. rujna i napada na New York i Washington, američki dronovi su u više navrata napadali tu militantnu grupu. 

Prošlog ljeta je predsjednik Obama priznao da su dronovi SAD-a napadima na Bliskom istoku prouzročili i civilne žrtve. Zato su kasnije izgradili prilično stroge kriterije, rekao je, i priznao da dronovi nisu toliko precizni koliko bi trebali biti i da nema sumnje da su neki civili ubijeni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Navodno je 117 civila dosad ubijeno u napadima u Pakistanu, Jemenu i drugim zemljama tijekom Obamina mandata. Zbog toga su Udruge za ljudska prava prozivale Obamin ured, a boje se kako bi Trump mogao biti i još agresivniji.

Otkako su započeli s napadima dronom, Jemen je zapao u još veći kaos. Dvogodišnji građanski rat je eskalirao, pobunjenici su preuzeli grad Sanaa i predsjednik Abed Rabbo Mansour Hadi je odstupio i pobjegao iz zemlje.  Washington vidi Al-Qaidu na Arapskom poluotoku kao jednu od najopasnijih ogranaka globalne terorističke mreže koji iskorištavaju kaos, prisvajaju teritorij na jugu i istoku zemlje.

 

U nedjelju, Mwatana, jemenska Udruga za ljudska prava je objavila dokumentarac o civilnim žrtvama zračnih napada i intervjue članova obitelji koji kažu da su njihovi rođaci bili nevini i da nisu dobili naknadu od SAD-a, unatoč njihovoj nepravednoj smrti.

"S kim da razgovaramo? Amerika? Gdje je Amerika? ", rekao je Nasser Mohammed Nasser, preživjeli iz ciljanog konvoja. "Oni će ubiti dvoje ili troje iz al-Qaede, ali i 10 ili 15 civila...", dodao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1