Obavijesti

News

Komentari 1

Prvi zaron volontera: čistimo podmorje i priobalje Murtera!

Prvi zaron volontera: čistimo podmorje i priobalje Murtera!
6

Ljude koji znaju cijeniti prirodu pronašli smo u udruzi Argonauta iz Murtera. U suradnji s Argonautom u subotu 15. lipnja, volonteri eko akcije, prvi put će zaroniti te čistiti podmorje u uvali Harmina u murterskoj luci i priobalje od naplavina. Pridružite nam se!

VIDEO

Slovimo za zemlju čistog mora, prekrasnih uvala, mnogobrojnih otoka. Naše Jadransko more privlači domaće i strane turiste, ronioce, jedriličare, avanturiste; razvija se sportski ribolov te uzgoj ribe i školjkaša. Imamo resurs neprocjenjive vrijednosti.

Velik broj Primoraca i Dalmatinca žive od mora i za more. Kroz razgovor s kolegama roniocima osim o morskom ekosustavu i populacijama unutar njega, nerijetko se dotaknemo teme koja zasigurno nije za pohvalu - otpad na morskom dnu. Neshvatljivo je koliko neodgovornosti je potrebno da se automobilska guma jednostavno baci u jednu od onih prekrasnih uvala te kako se slovi u čisto Jadransko more s početka priče. Prizor potopljenog hladnjaka nije nimalo romantičan kao olupina "Szent Istvan" - a obrasla algama, spužvama i školjkašima, među kojima se isprepliću i plove ribe.

Kontradiktorni su postupci pojedinaca koji otpad iz svog "dvorišta", "sklanjaju" od pogleda znatiželjnih susjeda ili slučajnih prolaznika i isti "odlažu" u more ili na kopno namećući ga drugima kao problem, kao odgovornost koja se lančano prebacuje s ličnosti na ličnost, sve dok se u koštac s takvim problemom ne uhvate hrabri i smjeli. To su ljudi koji shvaćaju težinu neodgovornosti usmjerenih na sustavno uništavanje ponosa naše zemlje.

Ljude koji znaju cijeniti prirodu smo pronašli u udruzi Argonauta iz Murtera. U suradnji s Argonautom u subotu 15. lipnja, volonteri Velike eko akcije prvi put će zaroniti te čistiti podmorje u uvali Harmina u murterskoj luci i priobalje od naplavina. Pridružite nam se!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a