Obavijesti

News

Komentari 32

Pusić: U zadnjih šest mjeseci Hrvatskoj se radila samo šteta

Pusić: U zadnjih šest  mjeseci Hrvatskoj se radila samo šteta
3

Komentirajući izjave Zorana Milanovića o susjednim zemljama, Pusić je rekla kako se u kampanji svašta govori, a kada se kampanja završi počinje normalni posa...

VIDEO

Predsjednica Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata Vesna Pusić rekla je u subotu kako se zadnjih mjeseci u državi nije radilo ništa osim štete, pa je sada vrijeme da se "uozbiljimo i počnemo nešto raditi".

Pusić se, s HNS-ovim kandidatima na listi Narodne koalicije iz 1. Izborne jedinice Sonjom Koenig i Igorom Kolmanom u subotu družila sa Zagrepčanima u središtu grada.

U povodu predstojećih izbora Pusić rekla je kako sada dolazi šansa za Hrvatsku. "Više nam nije za šaliti se, ali ni za očajavati kao što smo očajavali zadnjih sedam do osam mjeseci", napomenula je, dodavši kako "nitko nije savršen, ali državu treba voditi u granicama normale". "Iako je sigurno bilo par ljudi koji nisu bili loši, ovo što smo imali zadnjih mjeseci, opći sastav vlade i državnog vrha bila je katastrofa", istaknula je.

Komentirajući izjave Zorana Milanovića o susjednim zemljama, Pusić je rekla kako se u kampanji svašta govori, a kada se kampanja završi počinje normalni posao vođenja države. "Hrvatska je od konca 2011. do konca 2015. zaista pomogla u regiji na njihovm putu prema EU i stabiliziranju, a radit će to i dalje nakon izbora", ustvrdila je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Novinare je zanimalo i slaže li se s ocjenom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da se tehnički premijer Tihomir Orešković trebao prije subotnjeg odlaska u Njemačku na sastanak s kancelarkom Angelom Merkel konzultirati s političkim čimbenicima u zemlji, s obzirom na temu migracija.

Po njezinim riječima, Orešković sada nije niti mogao formulirati neki pravi stav zemlje budući da nije u toj poziciji, a otišao je tamo da bi Hrvatska bila zastupljena, kao što i treba biti. "Što se tiče naše prave politike, naročito politike imigranata, to će biti nakon što završe izbori, onda će se ta politika formulirati", dodala je.

HNS-ovi kandidati građanima su dijelili promotivne materijale s porukama onoga za što se zalažu, od slobode, poduzetništva, stručnosti do angažiranosti, inovativnosti i pravednosti.

Kandidati za saborske zastupnike Narodne koalicije Stjepan Mesić i Anka Mrak Taritaš, komentirali su pak, na molbu novinara na margini Renesansnoga festivala u Koprivnici, dosadašnju izbornu kampanju. Oboje kandidata složili su se da ona nije agresivna poput dosadašnjih.

Mrak Taritaš izjavila je kako se nada da će se kampanja nastaviti u dobrom okružju, te smatra  kako ne bismo trebali kampanju završiti u prošlosti, nego moramo biti afirmativni i okrenuti budućnosti.  Stjepan Mesić je pak mišljenja da u izbornoj kampanji trenutačno vlada zatišje, a prethodnu je kampanju ocijenio mnogo prljavijom.

Budućoj vladi možete ostavljati poruke - OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet
HDZ I MOST, ŠESTA RUNDA

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet

Nakon gotovo šestosatnih pregovora o vladi izaslanstva HDZ-a i Mosta u srijedu su raspravili podijelu resora, Most je najavio da će u četvrtak donijeti konačnu odluku...

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru
MANDATAR VLADE

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru

Konzultacije s izabranim zastupnicima, odnosno predstavnicima stranaka i koalicija o tome kome će predsjednica Republike povjeriti mandat za sastavljanje Vlade trebali bi početi u 12 sati
Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka
USKORO NOVA VLADA

Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da kreće s konzultacijama o sastavljanju Vlade u utorak, čim od DIP-a dobije službene rezultate izbora