Obavijesti

News

Komentari 36

Pustolovina života: Sjeli su u kanu i 11 dana veslali Savom

Pustolovina života: Sjeli su u kanu i  11 dana veslali Savom
3

Veslali su osam sati na dan: Slavonci Fabijan (32) i Luka (28) vratili su se na posao toliko iscrpljeni da im je šef dao još dva tjedna godišnjeg odmora

VIDEO

Na sve se možete naviknuti, ali na komarce ne. Oni su nam predstavljali najveći problem, rekao je Fabijan Đurić (32), medicinski tehničar iz Garčina.

U avanturu životu krenuo je s prijateljem Lukom Olvitzom (28), serviserom medicinske opreme iz Osijeka. Sjeli su u kanu i u 11 dana preveslali 400 kilometara Save, od slovenske granice do Županje. Pritom su se suočili s rojevima komaraca.

- Kad nas je peti dan zateklo grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim vjetrom, susreli smo jednog dobrog čovjeka u čamcu pored obale koji nam je ponudio svoju staru ostavu kao sklonište u kojem smo i prenoćili. Taj čovjek, koji nas je prvi put vidio u životu, u jednom trenutku, vidjevši našu borbu sa suludim rojevima komaraca, sa sebe je skinuo svoj stari džemper i zapalio ga kako bi ih dimom otjerao - otkrio je Fabijan. Uz dosadne krvopije, muškarci koji se inače bave penjanjem po stijenama, susreli su se i s neugodnim virovima i valovima. Kako bi se iz njih izvukli morali su, kažu, manijački veslati jer nisu imali pomoćni motor.

- Tijekom veslanja smo se stotinu puta smočili i osušili, ali dojmovi su toliki da nam ništa nije teško - priznao je Luka. Dodao je da za avanturu poput njihove treba biti u savršenoj fizičkoj formi, kao i imati izuzetnu mentalnu koncentraciju. Dva su se prijatelja ipak vratila potpuno iscrpljena.

- Kad su nas poslodavci po povratku s puta vidjeli potpuno slomljene, dali su nam još dva tjedna godišnjeg odmora - otkrili su veslači. Rekli su da su u zabludi svi oni koji misle da niz rijeku ne treba veslati.

- Da smo se spuštali bez veslanja, trebalo bi nam mjesec dana za ovaj put - tvrde Fabijan i Luka.     

Prošli ispod 17 mostova

Prošli su ispod 17 mostova, pored četiri veća grada i pet ušća drugih većih rijeka u Savu. Dnevno su u prosjeku prevaljivali oko 40 kilometara i držali vesla u rukama oko osam sati.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava