Obavijesti

News

Komentari 109

Radi torte za rastave: Imaju sadržaj i rađene su na pola

Radi torte za rastave: Imaju sadržaj i rađene su na pola
1

Prigodna slastica: Tatjana Rebec iz Velike Gorice pročitala je u novinama da svaki treći brak završi rastavom. I sinula joj je ideja... Počela je raditi i torte za rastave

VIDEO

Ako radim torte za vjenčanja, krstitke i rođendane, zašto ne bih počela peći torte i za rastave? Bila je to šala koja je na kraju upalila, kaže nam Tatjana Rebec, vlasnica slastičarne La Dolce Vita u Velikoj Gorici.

Prvu narudžbu dobila je iz Čakovca. Gospođa koja se rastaje rekla je kako bi muža najradije gurnula niz stepenice. Takvu je tortu i dobila.

- Na torti smo napravili stepenice. Ona na vrhu, a on pada dolje. Naime, svaka torta mora imati svoj sadržaj. Te su torte uvijek rađene na pola. Na jednoj polovici je žena, a na drugoj muž. Ako je on dobio psa i auto, mi napravimo te figurice i stavimo ih na njegovu stranu. A ako su njoj pripala djeca i mačka, onda to ide na njezinu stranu - objašnjava Tatjana.

Samo za ukrašavanje takve torte potrebno je više od tri sata mukotrpnog rada. Ona i njezine slastičarke figurice rade ručno. Cijena tih torti slična je onima za “normalne” prigode. Svoje torte za rastave predstavila je i na Sajmu vjenčanja. Kad su ih izložili, na štand su nahrupili ljudi. I bilo je puno zainteresiranih.

- Svima koji dolaze gledati torte za vjenčanja možda jednog dana zatrebaju i one za rastavu. No svi koji naručuju te torte, a to su uglavnom žene, ipak su ljudi koji se pristojno rastaju - kaže Tatjana Rebec, koja je u sretnom braku više od 30 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca