Obavijesti

News

Komentari 32

Radimir Čačić tvrdi: Reformisti mogu sudjelovati u novoj vladi

Radimir Čačić tvrdi: Reformisti mogu sudjelovati u novoj vladi
3

Možemo sudjelovati u novoj Vladi ako Domoljubna koalicija izbaci ideologiju i stavi pet projekata na papir, rekao je Čačić i najavio podršku HDZ-u za rušenje Oreškovića

VIDEO

Iako je donedavno tvrdio da će podržati opoziv Oreškovića ako svi HDZ-ovi članovi u Vladi prethodno dadu ostavku, saborski zastupnik Radimir Čačić u emisiji Veto Sanjina Španovića na Jabuci TV najavio je kako će to napraviti bez obzira na taj uvjet obzirom da je Karamarko najavio da neće biti mandatar u novoj.

- To opće više nije tema. Orešković s ovom vladom nema tu što tražiti. Smatram da je bespredmetno što mu se stavlja na teret od strane HDZ-a. Njegova odgovornost je tek u trećem redu. Prva je odgovornost Karamarka, druga je odgovornost Petrov, a proizvod njihove nefunkcionalnosti je Orešković. Mi ćemo glasati za opoziv Oreškovića. No, niti Milošević i HDZ nemaju dovoljno ruku za novu Vladu, niti Milanović i SDP za raspuštanje Sabora - rekao je Čačić koji je dodao kako bi glasao isto tako i za opoziv Karamarka kada bi to u petak bilo na dnevnom redu.

No, hoće li glasati za novu Vladu koju HDZ s kandidatom Zdravkom Marićem za mandatara pokušava sastaviti cijelo vrijeme je odbio odgovoriti. Na kraju je na inzistiranje voditelja Španovića priznao kako je to moguće u slučaju kada bi ideologija potpuno napustila Domoljubnu koaliciju kao tema rada Vlade.

- Nova Vlada mora imati jasnu poziciju, ideologija van, a pet programskih tema na papir, da vidimo tko to radi i onda možemo razgovarati – rekao je Čačić koji ipak na pitanje vjeruje li da HDZ može sakupiti 76 ruku za novu Vladu kaže da to nije tema o kojoj se može razgovarati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Za racionalan pristup treba puno pameti i odgovornosti, a za ludovanje ne. Puno je vjerojatnije je da ćemo ići na nove izbore. Moja procjena je deset posto vjerojatnosti da ćemo imati novu Vladu, a devedeset posto da ne, i da ćemo onda imati i novi problem, a to je Živi zid s desetak mandata. To je stranka anarhije, nezadovoljstva, rušenja i ogorčenja. Logično je da se pojavi neka politička točka na kojoj se te silnice anarhije nalaze. To je proizvod loših politika, ali nije rješenje – rekao je Čačić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!