Obavijesti

News

Komentari 1

Radionice: Studenti, naučite kako realizirati poslovne ideje

Radionice: Studenti, naučite kako realizirati poslovne ideje
1

Vodeće hrvatske biznis novine Poslovni dnevnik organiziraju seriju radionica za studente koji žele steći nove vještine. Omogućit će znanja i iz pisanja projekata

VIDEO

Svaki treći Hrvat s diplomom u ruci odlazi u inozemstvo te svoje znanje i talente stavlja na raspolaganje nekoj drugoj državi.

Taj negativni trend direktna je posljedica loše gospodarske situacije, ali i marginalizacije znanosti, sve manjih ulaganja u obrazovni sustav i općeg dojma društvene besperspektivnosti koje vlada u Hrvatskoj. Kako bi spriječili ovaj problem, potaknuli javnu raspravu o problematici te pružili poslovne prilike i nova znanja studentima, Poslovni dnevnik organizirao je društveno odgovorni projekt “Hrvatska pamet Hrvatskoj”. Riječ je o natjecanju studentskih razvojnih projekata kojim će studenti od 18 do 27 godina, pojedinačno ili grupno, prezentirati svoja znanja. 


Novi izazovi za buduće poduzetnike

Osim novčanih nagrada i poslovnih prilika koje očekuju studente koji sudjeluju u projektu, Poslovni dnevnik će im u suradnji s partnerima omogućiti stjecanje novih znanja iz projektnog menadžmenta i olakšati pisanje projekata. Prve radionice počinju u ožujku kad će stručnjaci iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pričati o “Održivoj Hrvatskoj”, a treneri iz Zagrebačke banke će studente učiti o razradi poslovnog plana te podijeliti s njima svoja znanja i iskustva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pod pokroviteljstvom Zagrebačke banke 25. ožujka održat će se radionica na kojoj će studenti imati priliku naučiti osnove poslovnog planiranja, kako izraditi poslovni plan, koji su preduvjeti za realizaciju financiranja te kako steći uvid u potrebe i izazove s kojima se poduzetnici svaki dan suočavaju, što će im biti od velike koristi u pripremi projekata. Radionicu za studente održat će interni treneri Zagrebačke banke koji imaju bogato iskustvu iz područja poduzetničkog bankarstva te svaki dan pripremaju i održavaju treninge i radionice financijske analize i poslovnog planiranja za zaposlenike banke i vanjske korisnike. Znanja koja su stekli kroz godine poslovanja spremno će podijeliti sa studentima te će im otkloniti sve nedoumice i odgovoriti na sva pitanja i pomoći u stjecanju vještina za raspisivanje projekata u budućnosti. Na radionici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost studenti će saznati kako poboljšati vlastiti odnos prema potrošnji energije, što je vrlo bitno, te kako je održiva Hrvatska budućnost svih nas. U suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i Fondom za zaštitu okoliša biti će održana radionica o projektima vezanim za energetsku učinkovitost i održivo gospodarenje otpadom.

Zaustavimo odlazak naših talentiranih studenata

Radionice su dio projekta “Hrvatska pamet Hrvatskoj”. Riječ je o natjecanju studentskih razvojnih projekata kojim će studenti u dobi od 18 do 27 godina, pojedinačno ili grupno, prezentirati svoja znanja u okviru projekata na pet tema. Cilj projekta je zaustaviti odlazak najtalentiranijih studenata iz Hrvatske. Nagradni fond natjecanja iznosi 120.000 kuna.

Kako kvalitetno napisati svoj poslovni plan i uspjeti?

Kvalitetna izrada poslovnog plana često predstavlja izazov poduzetnicima i obrtnicima koji često ne znaju otkud početi i kako sve informacije o onome čime se bave ili se žele baviti uobličiti u smislen poslovni plan. Upravo će takva znanja i informacije studenti imati prilike naučiti na radionici kako bi u konačnici mogli uspješno i kvalitetno pripremiti svoje projekte.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina