Obavijesti

News

Komentari 55

Radnicima Zavoda do kraja će tjedna dati sve zaostale plaće?

Radnicima Zavoda do kraja će tjedna dati sve zaostale plaće?
3

Radnicima Imunološkog zavoda u ponedjeljak je uplaćena jedna od četiri zaostale plaće, dodatne tri plaće trebali bi dobiti do kraja tjedna, najavio je Mladen Pejnović

VIDEO

Radnicima Imunološkog zavoda u ponedjeljak je uplaćena jedna od četiri zaostale plaće, dodatne tri plaće trebali bi dobiti do kraja tjedna. Najavio je to u ponedjeljak predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović.

- Imunološki je svoje plaće isplatio iz robe koju su sami napravili, a ne iz pomoći sa strane. To je bila i smisao, da se roba sa Zavoda vrati u sustav, a ne da im se daje kredit. Da su dobili kredit, to bi značilo da neće umrijeti danas, nego prekosutra – rekao je Pejnović. Novac je stigao KBC Zagreb i KBC Rijeka, bolnice Merkur i Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević. Oni su uplatili novac za lijekove koje će dobiti sa skladišta Imunološkog. Pejnović je rekao da očekuje da to učine i druge bolnice.

Očekuju odobrenje za kredit

- Do kraja dana ćemo imati i procjenu o tome koliko Imunološki vrijedi, a na sljedećoj sjednici Vlade donijet će se odluka da se dozvoli da strateški partneri započnu dubinsku analizu Imunološkog zavoda - dodao je Pejnović. Do sada interes pokazalo je osam tvrtki i niti jedna nije povukla svoju ponudu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ravnatelj Imunološkog Mario Meštrović rekao je da će Zavod uskoro sklopiti nove poslove i kako očekuje da će im do kraja tjedna Hrvatska poštanska banka odobriti kredit. Nije htio odgovoriti koliki bi to kredit bio niti na što će ga utrošiti. Rekao je, oni su tvrtka izlistana na burzi i ne može o tim detaljima.

Imunološki posluje stabilno

- Imunološki sad posluje stabilno i imamo svoju budućnost – dodao je. Dio novca koji će im pristići od lijekova namjerava utrošiti na adaptaciju proizvodnih pogona. U siječnju bi potom mogli pozvati inspekciju Hrvatske agencije za lijekove kako bi vratili proizvodnu dozvolu za proizvodnju lijekova iz krvne plazme.

S novcem koji su stigli od bolnica, Imunološki je isplatio plaću za kolovoz, te doprinose, poreze i proreze za kolovoz, rujan i listopad. Sindikalna povjerenica Sindikata energetike kemije i nemetala Lidija Jagarinac na konferenciji je rekla kako je "zanimljivo da su opet prvo morali namiriti državu i tek onda da su radnicima isplaćene plaće".

- Nadam se da će nam isplatiti i još tri zaostale plaće i da ćemo u novu godinu ući s nešto manjim minusima na tekućim računima – rekla je.

Izjasniti se o sudbini Zavoda

Plejnović je najavio i to da će država u privatizaciji nastojati zadržati manjinski kontrolni paket u Zavodu od 25 posto plus jedna dionica. S obzirom da je kod raspisivanja natječaja bila predviđena potpuna privatizacija, pojasnio je da postoji potencijalna opasnost da će morati ići u novi natječaj kako bi država ipak zadržala manji kontrolni paket. Do raspisivanja prikupljanja obvezujućih ponuda, moglo bi proći i više od tri mjeseca. Jagarinec je javno prozvala da se zdravstvo izjasni trebali li Imunološki zavod.

U utorak prosvjed

- Ako ćemo privatizirati Imunološki, onda treba privatizirati i vojsku i policiju i sve što je u državi ostalo. A ako se privatiziramo, onda netko treba stati pred naciju i objasniti to. Jer u jednom trenutku mi možda imamo biološko oružje – odgovorila je. Unatoč tome što bi plaće trebale stić, najavila je da će u utorak u prosvjed pred HZZO-om.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.