Obavijesti

News

Komentari 68

'Rafinerija zagađuje, a Vlada šuti...osuđeni smo na propast'

'Rafinerija zagađuje, a Vlada šuti...osuđeni smo na propast'
1

Slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara i ekološke udruge u četvrtak su, nakon sastanka s predstavnicima Vlade, izrazili nezadovoljstvo planiranim potezima...

VIDEO

Mi smo vam ovdje kao nevjerni Toma. I danas je potvrđeno da svih ovih osam godina imamo samo obećanja. Poslali smo dopis premijeru, no nismo dobili odgovor. Očekivali smo da će se pojaviti ovdje, ako se ima vremena hodati po Lici i Zadru onda je mogao doći i u Slavonski Brod. Od posljednjeg prosvjeda svaki dan imamo prekoračenja zagađenja zraka i znamo da je to iz Rafinerije Bosanski Brod. Nije istina da nema rješenja. Rješenje postoji u Vladi Republike Hrvatske i JANAF-u. 
Ništa novo danas nismo čuli,  osim onoga što smo 2009. godine čuli od bivše ministrice Marine Dropulić kada nas je ismijala kada smo donijeli 18000 tisuća potpisa građana. U isto vrijeme su pripremali 11 mjernih postaja u nacionalnim parkovima. Godinu dana prije toga su znali da će kada ponovo s radom krene rafinerija biti problema sa zrakom. Mislim da izlišno više bilo što pričati dok se nešto konkretno ne poduzme. Naša tvrtka JANAF šalje oružje koje ubija Brođane - rekao je Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda nakon sastanak kojemu su nazočili Ante Čikotić, državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike, te predstavnici Udruga za zaštitu okoliša.  

Državni tajnik nije mogao ništa konkretno reći o tome kako će se ovaj problem riješiti, jedno što puno očekuje od sastanka koji će se u petak održati u JANAF-u.

- Plinofikacija rafinerije i kontrola kvalitete sirove nafte koja se doprema našim naftovodom su dva pitanja o kojima želimo razgovarati na razini između dvije države - rekao je Ante Čikotić, dodavši da svoj dolazak u Slavonski Brod vidi kao ispunjenje uvjeta kojeg su dali prosvjednici da se Vlada ili njeni predstavnici pojave u Slavonskom Brodu s konkretnim odgovorima.

Taj su uvjet dobili na jednom od najvećih mirnih prosvjeda u Brodu na Savi 24. studenog ove godine. Rok od 336 sati za ispunjenje tog uvjeta istječe u petak. Predstavnici ekoloških udruga smatraju da je dolaskom Čikotića taj uvjet ispunjen mada nisu dobili ništa konkretno. I oni očekuju da će dobiti odgovor na sastanku sa JANAF-om kojemu neće nazočiti, kao niti predstavnici Slavonskog Broda o čijoj se sudbini treba odlučiti.  

- Ova regija i ovaj grad su osuđeni na propast, to je moj zaključak sa današnjeg sastanka - rekao je Duspara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...