Obavijesti

News

Komentari 103

Ravnatelj HRT-a ima tri stana, dvije kuće i poslovni prostor

Ravnatelj HRT-a ima tri stana, dvije kuće i poslovni prostor
1

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić ima plaću 24.000 kuna neto, tri stana i dvije kuće, a u većinskom suvlasništvu i jedan poslovni prostor u Dubrovniku. Korisnik je tri kredita

VIDEO

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić predao je svoju imovinsku karticu u kojoj, između ostaloga, navodi iznos bruto mjesečne plaće od nešto više od 42.000 kuna odnosno oko 24.000 kuna neto, ali je prijavio i nekretnine u svom vlasništvu među kojima su tri stana i dvije kuće, a u većinskom suvlasništvu i jedan poslovni prostor u Dubrovniku.

Prema objavljenom izvješću o imovinskom stanju dužnosnika, glavni ravnatelj HRT-a osim redovne plaće, ima i oko 14.000 kuna ostalih mjesečnih prihoda i to od imovine i imovinskih prava. Prema izvješću, ne prima nikakve subvencije, donacije i poticaje te nema nikakvih potraživanja. Bačić je i korisnik tri kredita, ugovorenih od 2013. do 2016. u ukupnom iznosu od oko 250.000 kuna i s mjesečnim ratama u ukupnom iznosu od od 3500 kuna.

U popisu nekretnina Bačić je naveo da je u njegovu vlasništvu kuća od 189 kvadrata u zagrebačkoj četvrti Šestine procijenjena na oko 4,5 milijuna kuna koju je stekao darovnim ugovorom – odnosno nasljedstvom i prodajom imovine, ali i ugovorom o doživotnom uzdržavanju. Osim kuće u Šestinama, ima i kuću u Strmcu u Zagorju od 18 kvadrata i vrijednosti od 35.000 kuna koju je stekao darovnim ugovorom.

Osim toga, Bačić ima u svom vlasništvu ima i tri stana od kojih je onaj dubrovački s 59 četvornih metara najvrijedniji – procijenjen je na čak 1,35 milijuna kuna. Posjeduje i dva stana u Zagrebu od 28,3 i 29 kvadrata ukupne procijenjene vrijednosti od oko 510.000 kuna koje je stekao kreditnim zaduženjem, kupnjom od primitka ostvarenih od nesamostalnog rada, imovine i imovinskih prava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dvotrećinski je suvlasnik i poslovnog prostora od 103 kvadrata u Dubrovniku procijenjenog na nešto manje od 1,2 milijuna kuna koji je stekao, kako se navodi, nasljedstvom – odnosno ugovorom o doživotnom uzdržavanju.

Glavni ravnatelj HRT-a naveo je i da je vlasnik osobnog automobila Peugeot 206 iz 1999. kojeg je stekao zaduženjem kod banke i koji sada, prema procjeni, vrijedi samo 7000 kuna.

Zaključno, u izvješću o imovinskom stanju, stoji i da glavni ravnatelj HRT-a ima 85.000 kuna štednje koju je stekao od imovine i imovinskih prava.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.