Obavijesti

News

Komentari 56

Rat u Zagrebu: Vozača Ubera pokušali su zapaliti bakljom

Rat u Zagrebu: Vozača Ubera pokušali su zapaliti bakljom
4

Vozač Ubera (36), umalo je izgorio kad su ga u utorak u Zagrebu u noći okružili maskirani muškarci. Dok je sjedio u autu, napadači su mu u auto ubacili zapaljenu baklju

VIDEO

Vozač Ubera (36), servisa za prijevoz, umalo je izgorio kad su ga u utorak u Zagrebu u noći okružili maskirani muškarci. Dok je sjedio u autu, napadači su mu razbili stražnje staklo i u automobil ubacili zapaljenu baklju - bengalku.

Kad su vidjeli da je automobil, koji je u tom trenutku stajao na parkiralištu u Ulici Ivana Lučića, planuo, napadači su se razbježali po okolnim ulicama. Kako neslužbeno doznajemo, bilo ih je najmanje pet.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:01

Zagreb: Maskirani čovjek razbio pa zapalio auto kod Filozofskog fakulteta Reporter: Bogdan Blotnej

Posted by 24sata on 27. rujna 2016

Vjerojatno su ih snimile kamere videonadzora okolnih poslovnih zgrada. Istražitelji su ih pregledavali tijekom cijelog utorka ne bi li dobili što više podataka o huliganima. Vozač je imao jako puno sreće jer je nakon napada uspio na vrijeme izaći iz buktinje. Da je slučajno ostao zaglavljen, udisao bi smrtonosne plinove te bi ga zahvatila vatra. Nasreću, u tom trenutku nije imao putnike te je izbjegao veću tragediju. U pomoć je pozvao vatrogasce koji su brzo stigli. Uspjeli su brzo ugasiti požar, no on je do tada napravio gotovo totalnu štetu. Iz njega su izvadili akumulator i zatvorili rezervoar plina. Tijekom dana došli su još jednom na poziv kako bi očistili ulicu. S obzirom na to da je na cesti bilo ulja i stakla, pozvana je i ekipa Zagrebačkih cesta koja je to trebala sanirati.

Očevid je potrajao cijelo jutro te je dio ulice bio zatvoren. Istražitelji još traže motive ovoga napada te ih nisu željeli komentirati. Tek moraju otkriti jesu li huligani namjerno napali vozača zbog neke privatne svađe ili su namjerno ciljali Uber.

U toj kompaniji su ogorčeni zbog napada. Rekli su nam kako cijelo vrijeme surađuju s policijom i da je oštećen auto.

- U ovom trenutku, naš fokus je prvenstveno usmjeren na pružanje pomoći našem partneru-vozaču kojemu ćemo, osim pravne pomoći, također pružiti i financijsku podršku. Policiji i drugim institucijama ustupit ćemo bilo kakve informacije, poput podataka o vožnjama, kojima će se pomoći da se napadače što prije otkrije i sankcionira - napisali su iz Ubera.

Ovo nije prvi napad na njihove vozače. Njihova kolegu napali su prošlog tjedna taksisti iz Velike Gorice. Vrijeđali su ga pa se zatvorio u svoj auto. Nasreću, nisu ga tukli.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje