Obavijesti

News

Komentari 366

Ugašeni životi dviju djevojčica: "Rekla je majci da ne brine..."

Ugašeni životi dviju djevojčica: "Rekla je majci da ne brine..."
7

U Resniku su stradale dvije 15-godišnje djevojčice i najbolje prijateljice Sara J. i Sara P. Auto se zabio u stup. One su ispale iz auta i poginule. Vozač je imao 1,35 promila

VIDEO

Auto se zabio u rasvjetni stup, poginule dvije 15-godišnjakinje Više na http://bit.ly/2btl2Wn Reporter: Mihael Hnatyšyn

Posted by 24sata on Saturday, August 27, 2016

U teškoj prometnoj nesreći u noći na nedjelju u mjestu Resnik kraj Pleternice oko 4.30 sati poginule su dvije 15-godišnje djevojčice i najbolje prijateljice, Sara J. i Sara P.

Volkswagen Passatom su se u društvu sestre Sare J., Mateje (20) i njezina dečka Tomislava B. (22) vraćale iz Pleternice prema obiteljskim kućama u Milanlugu i Čaglinu, gdje su živjele udaljene svega tri kilometra jedna od druge.

Nisu bile vezane: Ispale iz auta i poginule na licu mjesta

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na ulazu u Resnik Tomislav je u jednom trenutku izgubio nadzor nad automobilom, prešao je u suprotni trak, izletio s ceste i zabio se u betonski stup javne rasvjete. O silini udarca svjedoči i činjenica da je stup napukao. Obje djevojčice sjedile su na stražnjim sjedalima, nisu bile vezane te su ispale iz vozila i poginule na licu mjesta udaljene jedna od druge samo metar i pol.

- Čuli smo automobil kad je prošao pored kuće. I meni i supruzi učinilo se da se kreće velikom brzinom, a nekoliko minuta poslije začule su se sirene vatrogasaca. Automobil je ostao totalno smrskan. Sve nam je djelovalo nestvarno - ispričao je mještanin Ivan Konjarik, kojega smo zatekli na ulici, dok je policija cijelu nedjelju provodila očevid te je promet tom dionicom bio zatvoren. Auto, uništen do neprepoznatljivosti, izvukli su tek iza podneva.

Vozač lakše ozlijeđen, suvozačica na kućnoj njezi

Vozač Passata lakše je ozlijeđen te su ga liječnici zadržali u Općoj županijskoj bolnici u Požegi. Mateju su pustili na kućnu njegu.

U Milanlugu i Čaglinu zavladali su tuga i nevjerica. Rijetko tko je smogao snage išta reći osim što obiteljima poginulih djevojaka izražavaju sućut.

U obiteljskoj kući Sare J. zatekli smo baku i djeda. Ispred kuće u Čaglinu naišli smo na Sarinu baku i rodbinu. I jedni i drugi suznih su nam očiju rekli da su roditelji djevojčica u bolnici i da su svi u potpunom šoku.

Bile su nerazdvojne

- Obavijeni smo tugom. I jedna i druga Sara su sve radile zajedno. Bile su nerazdvojne prijateljice i jako marljive djevojčice. Često bi ostajale prespavati jedna kod druge ili bi se vozile biciklima selom - rekli su nam mještani Milanluga.

U njihovu selu živjela je Sara J.

- To vam je dijete uvijek bilo nasmijano i stalno bi se šalila. Evo, nedavno je radila roštilj za obitelj i prijatelje te je uživala u takvim druženjima. Zajedno su išle u osnovnu školu, a uskoro su trebale krenuti u drugi razred srednje. Naša Sara je išla za kuharicu - ispričali su nam.

Ističu da su obje djevojčice bile jako privržene roditeljima te su im se uvijek javljale kad bi negdje putovale ili dulje izbivale jer nisu htjele da se roditelji brinu.

- Kad su te noći krenuli iz Pleternice prema kućama, Sara je nazvala majku te joj rekla da su upravo na putu i da se ne brine. Eto što vam je sudbina. Poginule su neposredno nakon poziva. Otišle su onako kako su se uvijek pojavljivale, zajedno - kažu mještani kroz suze.

Vozač Tomislav je više od dvije godine u vezi s Mateom J., a djevojčice su ih kobne večeri zamolile da ih povedu sa sobom. Mještani pretpostavljaju da su bili u noćnom izlasku povodom Devetnica u Pleternici.

Tomislav je imao 1,35 promila alkohola u organizmu

- Taj je dečko dobar kao kruh. Vrijedan je i radišan. S njim nikad nije bilo problema. Radi u šumariji u Pleternici i kod kuće pomaže obitelji u svim radovima, dok se Matea nedavno zaposlila te su počeli planirati budućnost – ispričala nam je mještanka Milanluga.

Tomislavu su nakon nesreće izmjerili 1,35 promila alkohola u organizmu. Slijedi mu kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće. Tijela poginulih djevojčica prevezli su na odjel patologije požeške bolnice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 366
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu