Obavijesti

News

Komentari 59

Rimac: 'Podjele u HDZ-u? Ma nema toga, jedinstveni smo'

Rimac: 'Podjele u HDZ-u? Ma nema toga, jedinstveni smo'
1

Iako se sve glasnije priča o dvije struje unutar HDZ-a te borbi koja će od njih odnijeti prevagu zastupnici HDZ-a uvjeravaju kako u stranci vlada zajedništvo

VIDEO

Milijan Brkić, po svemu sudeći, na izbornom Općem saboru HDZ-a, krajem svibnja postat će zamjenik predsjednika stranke. On je jedini predao kandidaturu za tu funkciju. Za šest potpredsjedničkih mjesta stiglo je 14 kandidatura, a za 10 članova Predsjedništva tridesetak kandidatura. 

Iako se sve glasnije priča o dvije struje unutar HDZ-a te borbi koja će od njih odnijeti prevagu zastupnici HDZ-a uvjeravaju kako u stranci vlada zajedništvo. Darko Milinović jedan od od kandidata za Predsjedništvo, a na pitanje pripada li timu Tomislava Karamarka ili Milijana Brkića odgovorio je: 

- Nema u HDZ-u tim Brkić ili Karamarko. HDZ je jedinstven. Vidjeli ste i da se Brkić kandidirao za zamjenika predsjednika. To je najbolji odgovor spinovima koji žele podijeliti HDZ. Čvrsto podupirem politiku predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka - rekao je.
 
Napomenuo je da je protekle četiri godine podupirao vodstvo HDZ-a, a nije bio u vrhu stranke. 

- Pokazalo se na neki način da sam istinski HDZ-ovac i mislim da je sazrelo vrijeme da se kandidiram u Predsjedništvo stranke s obzirom na rezultate koje Ličko-senjski HDZ ostvario na svakim izborima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Josipa Rimac također tvrdi da u HDZ-u postoji samo jedan tim i da nema podjela.
 
- Jako je loše ovo što čitamo u medijima o nekakvim podjelama. Podjela nema. Moram reći da sam dugogodišnji prijatelj sa predsjednikom Karamarkom i dosadašnjim tajnikom Brkićem. I samo je jedan tim, a to je HDZ - rekla je Rimac. 

Na pitanje je li jedan kandidat za zamjenika predsjednika rezultat dogovora ili nečeg drugog Rimac je poručila:

- Svaka obitelj svoje dogovore rješava unutar kuće, a ono što je najvažnije je da je to bio jedan demokratski proces. Bilo je dovoljno vremena da se kandidiraju svi oni koji smatraju da mogu svojim znanjem i sposobnostima odgovarati toj poziciji i da mogu dobiti povjerenje delegata - izjavila je.

Iako se u javnosti pojavila informacija o dramatičnom trosatnom sastanku Karamarka i Brkića, Josip Bilaver ustvrdio je da "koliko on zna, da nije bilo nikakvih dramatičnih sastanaka". Na priče o frakcijama oko Karamarka i Brkića odgovorio je kako se o tome priča već četiri do per godina, a stranka je za to vrijeme dobila pet izbora. 

- U stranci nisam vidio nikakve podjele, odnosno da je netko nečiji. Mislim da su svi ljudi svoji i da su, prije svega, pošteni HDZ-ovci - poručio je Bilaver koji se kandidirao za potpredsjednika HDZ-a.

Ante Sanader koji je također kandidat za potpredsjednika tvrdi da nema timova u HDZ-u te da su svi zajedno. 

Na pitanje hoće li na izborima prevladati šalabahteri odgovorio je: 

- Ne vjerujem. Bit će demokratska utakmica, svatko može lobirati, to je sve dopušteno i normalno - rekao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti