Obavijesti

News

Komentari 60

Ruglo na bazenima Poljud: Sve smrdi, zahodi nemaju kvake...

Ruglo na bazenima Poljud: Sve smrdi, zahodi nemaju kvake...
4

Riječ je o gradskim bazenima, na kojima svaki dan trenira ili uči plivati oko 2000 djece u 19 plivačkih klubova, a drugim prostorijama unutar ovoga kompleksa koristi se još 14 klubova..

VIDEO

Sve zaudara po kanalizaciji, a u kombinaciji s vlagom i toplinom, mora vam doći zlo. Posebno užasno je u svlačionicama blizu sanitarnih čvorova, žali nam se majka dječaka koji na splitskim Bazenima Poljud uči plivati.

Riječ je o gradskim bazenima, na kojima svaki dan trenira ili uči plivati oko 2000 djece u 19 plivačkih klubova, a drugim prostorijama unutar ovoga kompleksa koristi se još 14 različitih sportskih klubova.

Curi i puše na sve strane

Sanitarni čvorovi su derutni, zahodske kabine na raspadnutim i išaranim vratima nemaju ni kvake, podne pločice su uništene, mjestimice i počupane, plastika sa stropova u svlačionicama visi nad glavama korisnika, a stolci i stakla su razbijeni. Kako nam kažu korisnici bazena, najgori je ipak – smrad. 
- Smrdi stravično i neizdrživo. Istina, bude WC papira i sapuna, ne mogu reći niti da je jako prljavo s obzirom na broj plivača, ali zar nije sramotno da zahodske kabine nemaju kvake?

To su jedini javni bazeni u Splitu i ne mogu prihvatiti da ovoliki grad nije u stanju upristojiti bazene, ako ni zbog čega drugog onda zbog svoje djece. Koliko novca iz gradske blagajne ode na nepotrebne stvari, a za potrebe djece, koja su budućnost ovoga grada, nemaju novca – puna gorčine govori nam majka drugog dječaka. Dodaje kako joj se sin požalio da je tijekom treninga, dok je vani kišilo, voda sa stropa curila u bazen.

Kako nam kažu u Javnoj ustanovi Športski objekti Split, u bazene, odnosno u popratne prostorije na Poljudu, u posljednje tri godine uložili su oko 3,4 milijuna kuna. Tako su tijekom 2014. i 2015. godine uređene dvije svlačionice, što je stajalo oko pola milijuna kuna. Tijekom 2016. godine uredili su jednu svlačionicu, i to onu za kupanje građana. U nju su uložili oko 150.000 kuna, a ove godine uredili su svlačionice za dvorane (radovi su bili vrijedni 930.000 kuna) te jedan sanitarni čvor, u što je uloženo 50.000 kuna. U Javnoj ustanovi Športski objekti navode kako ulažu onoliko koliko dobiju iz gradskog proračuna. 


Barem će uštedjeti na režijama

Ove godine, nakon dugotrajnih priprema, konačno počinje energetska obnova objekata na bazenima. Taj projekt vrijedan je više od 70 milijuna kuna. Među ostalim, uložit će se u novu kotlovnicu, sanaciju krovne i ostakljene stijenke bazena, a postavit će se i nova led rasvjeta... Zbog energetske obnove očekuje se godišnja ušteda od 3,4 milijuna kuna, a korisnici se nadaju da će se taj ušteđeni novac barem djelomično uložiti u prostorije koje svakodnevno koriste – svlačionice i zahode, koji izgledaju kao 1979. godine, kad je ovaj kompleks sagrađen za potrebe Mediteranskih igara u Splitu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21