Obavijesti

News

Komentari 207

S djevojkom popili piće, onda ju brutalno silovali i izbacili u noć

S djevojkom popili piće, onda ju brutalno silovali i izbacili u noć
3

Umjesto da nesretnu djevojku odvezu kući, Umažani T. D. (19) i D. P. (68) na silu su je ugurali u auto, dovezli u restoran i nad njom se seksualno iživljavali

VIDEO

Devetnaestogodišnji silovatelj T. D., sin referentice umaške policije, i gotovo 50 godina od njega stariji D. P. (68) u srijedu su, kako doznajemo, bili na piću s nesretnom djevojkom u jednom umaškom kafiću.

Umjesto da je odvezu kući, nekoliko kilometara izvan Umaga, djevojku su doslovce oteli i sivim Mercedesom u vlasništvu 68-godišnjaka odvezli u jedno naselje desetak kilometara izvan Umaga. Pod okriljem noći nesretnu djevojku su na silu ugurali u razvikani restoran u vlasništvu mladića, gdje su se nad njom seksualno iživljavali, a pred jutro su je opet uveli u auto i nedaleko od Umaga jednostavno izbacili u noć.

- Oteli su me i silovali. Izbacili su me iz auta i sad sam tu pored ceste nedaleko od Umaga – bilo je sve što je te srijede oko četiri sata usplahirenim glasom na telefon umaškoj policiji uspjela dojaviti oteta a potom i silovana djevojka.

Policajcima je trebalo samo nekoliko minuta da je pronađu. Otpočela je istraga. Šokirana djevojka je, da bi se dokazalo seksualno napastovanje, završila kod liječnika pulske Opće bolnice, a dva manijakalna seksualna nasilnika, obojica iz Umaga, osumnjičena za gnjusan čin otmice i silovanja, ubrzo su uhićeni.

- Možemo potvrditi da su policijski službenici proveli kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana u dobi od 19 i 68 godina koji su 19. svibnja 2016. godine predani u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje da su na štetu hrvatske državljanke počinili kazneno djelo protupravno oduzimanje slobode i kazneno djelo spolni odnošaj bez pristanka. S obzirom na to da se radi o kaznenom djelu protiv spolne slobode, poradi zaštite digniteta žrtve nismo u mogućnosti dati više detalja o samom događaju – kazala je Nataša Vitasović iz istarske policije.

Dokaže li im se krivnja samo za protupravno oduzimanje slobode nesretnoj djevojci, pomahnitalom dvojcu prijeti kazna zatvora do pet godina, a i za spolni odnošaj bez pristanka, za što ih terete, također im prijeti do pet godina zatvora.

Iako je policija više puta pozivala da se štiti privatnost, dostojanstvo i ugled građana, a posebice žrtava, a sve s ciljem da se izbjegne stigmatizacija žrtve, cijeli kraj bruji o slučaju. Prepričava se na svakom koraku i danima je glavna tema uz kavu. Prisjećaju se i slučaja iz 2011. godine kad je Umažanin (14) na plaži silovao slovačku djevojčicu (11). Da Umag nije imun na delikte silovanja, pokazuje i slučaj kad je Umažanin pritvoren jer je prije nekoliko godina pokušao silovati muško-ženski par iz Ljubljane. Njoj je bilo 37 a njenom prijatelju 26. Namamio ih je na piće u kuću u naselju Murine te im u piće navodno stavio drogu kako bi ih omamio. U naumu nije uspio te je završio iza rešetaka pulskog zatvora, a policiji je stari znanac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 207
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21