Obavijesti

News

Komentari 49

S ljetom je stigao dupin Bobi, s djecom se opet igrao u plićaku

S ljetom je stigao dupin Bobi,  s djecom se opet igrao u plićaku
1

OMILJEN: Najpoznatiji hrvatski dupin i ove je godine svratio u naše more i oduševio kupače u Neumu. Djeca su se veselo brčkala s dupinom Bobijem

VIDEO

Dupin je došao na otprilike deset, maksimalno petnaest metara udaljenosti od obale. Djeca su bila oduševljena, svi su se htjeli igrati s njim, rekao nam je Miroslav Turković (61), koji je svjedočio veselom morskom druženju. 

On je u utorak oko 11 sati na plaži Grand Hotela u Neumu snimio zaigranog dupina u veselom kupancu s djecom. Čak dva sata veseli dupin kupao se i igrao s djecom koja su se brčkala u moru, a veselo druženje zabilježio je naš čitatelj. Kako kaže Miroslav, supruga i on ležali su na plaži. Iznenada su spazili dupina koji se približava plićaku. 

- Dupin je prvo otprilike sat vremena bio s djecom, ronio je i skakao, a potom otplivao malo dalje. Nakon kratkog vremena ponovo se vratio među djecu. Sve skupa trajalo je skoro dva sata - dodao je Miroslav. Istaknuo je kako nitko od djece u moru nije bio uplašen, već su dapače svi bili jako veseli, zaigrani i zainteresirani za igru s dupinom. Nije čuo da ga djeca oslovljavaju s Bobi, kao ni jesu li mu nadjenula koje drugo ime, no Miroslava je prizor kojem je svjedočio na plaži naprosto oduševio. 

- Prvi sam puta ovdje i jako mi je drago da sam upravo ovakvo nešto vidio, bila je to odlična scena - dodao je naš čitatelj, koji je snimio igru s dupinom u Neumu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rekao je i kako se zaigrani dupin sljedeći dan u isto vrijeme ponovo vratio. 

- Djeca su opet jučer uživala u igri s dupinom. Ponovo je među njima bio nekoliko sati - zaključio je Miroslav, koji smatra kako će se Bobi još koji put vratiti da uveseli djecu. Podsjetimo, dupin Bobi posljednje dvije godine dolazi u naše more i kupa se s djecom. Čim se na plaži pojave malci, dolazi i on. Tako je prošle godine plivao u Novigradskom, a pretprošle u Karinskome moru kod Zadra.

Mladunci dupina plivaju oko Visa 

Institut Plavi svijet upozorava kako upravo u ljetno vrijeme na svijet stiže najveći broj mladunaca dupina. Upozoravaju kupače da obrate pažnju na novorođene dupine u skupinama te da im omoguće neometano kretanje. Bebe dupina snimljene su proteklih tjedana u okolici otoka Visa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina