Obavijesti

News

Komentari 112

Samo par sati prije maturalca agencija je otkazala autobuse

Samo par sati prije maturalca agencija je otkazala autobuse
7

Karlovački gimnazijalci trebali su jučer krenuti na maturalac za Berlin i Lloret de Mar. U posljednji trenutak sve je propalo jer agencija nije poslala obećane autobuse

VIDEO

Šok i nevjerica zavladala je među stotinu maturanata karlovačke Gimnazije i njihovih roditelja nakon što im je „propalo“ maturalno putovanje na koje su trebali krenuti iz Karlovca u četvrtak u ponoć.

Četiri razreda učenika Opće gimnazije u pratnji svojih roditelja i nastavnika okupilo se ispred karlovačke Sportske dvorane s nestrpljenjem očekujući dugo željeno maturalno putovanje. Jedna grupa učenika je u ponoć trebala krenuti za Španjolsku u Lloret de Mar, a druga u 1 sat za Berlin -  Prag, no oba putovanja su otkazana jer im je agencija Collegium iz Zagreba sa kojom su sklopili ugovor o putovanju pred sam polazak otkazala poslati dva dogovorena autobusa. Umjesto njih ponudili su im neadekvatan prijevoz, dva manja autobusa i dva kombija kojeg je ravnatelj škole radi sigurnosti djece odbio.

- Cijeli život sam čekala maturalno putovanje, a ovo što smo sinoć doživjeli vjerojatno je većini od nas prvo najveće razočarenje u životu . – kazala je maturantica Tena Novosel (18) koja zbog problema sa prijevozom sa školskim kolegama nije otišla na maturalno putovanje u Berlin – Prag.

Strašno razočarenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Jako smo se veselili putovanju, no već kada smo prilazili dvorani bilo je čudno što ima jako puno ljudi, jer su kolege još prije sat vremena trebali krenuti za Španjolsku. Bilo je govora da se pokvario autobus, te da će doći zamjenski. I dalje smo se veselili. Konačno je došao manji autobus i kombi i mi smo stali pred autobus i čekali da uđemo. Tada je nastalog opća pomutnja, pregovori, rečeno je da se u Španjolsku ne ide, i dalje smo se nadali da mi idemo za Njemačku. Kada su rekli da ne idemo, mislila sam da se šale, da je to nemoguće. Nakon takve konačne  odluke bilo je plača, tuge, rasprave, razočarenja, roditelji su bili ljuti  i nije nam preostalo ništa drugo nego li otići kući. Nitko nije spavao cijelu noć, svi iz razreda smo međusobno razgovarali, slali poruke. Naš ravnatelj je odličan, pravilno je postupio što nije dozvolio da putujemo kombijem, jednim vozačem i pobrinuo se da na putovanje ipak krećemo večeras. Ja se u tom kombiju ne bi niti vozila, a ne bi bilo u redu da netko od nas mora biti odvojen iz autobusa u kombi. Nas je 52, a autobus je imao 49 sjedećih mjesta, a sa nama je još po četiri profesora. Večeras idemo ponovno, jedan dan ćemo biti kraće, samo se nadamo da će sve biti u redu. – kazala je Tena, dodajući da ih je sada strah da se opet nešto ne izjalovi. Dodaje da su pripremljene sendviče morali pojesti, pa danas moraju raditi nove, a žao joj je i kolega koji će večeras ponovno dolaziti iz udaljenijih mjesta Vojnića, Severina na Kupi kako bi krenuli na putovanje.

- Sat vremena su djeca i roditelji čekali autobus ništa ne sumnjajući, kada se oko 1 sat na parkiralištu pojavljuju dva manja autobusa sa neadekvatnim brojem mjesta i dva kombija sa po jednim vozačem. Zbog sigurnosti djece, ravnatelj je odbio na put od tisuću kilometara pustiti djecu sa samo jednim vozačem, a od agencije nije dobio niti garanciju o potvrđenom smještaju. Put je odgođen, a djeca su se tužna i razočarana vratila kući. Šokirani smo, ne znamo tko jače, roditelji ili djeca. Djeca su se toliko veselila putovanju. Moj sin je već dogovorio susret sa prijateljima iz Krka i Zagreba u Barceloni. Zbog nastale situacije je strašno razočaran. Danima su se obavljale pripreme, mijenjao novac, pripremale stvari, sendviči Sada je sve propalo. To više nije to. Djeca su potištena.  – kazala je majka jednog maturanta dodajući da je agencija postupila vrlo neodgovorno zbog čega bi trebala snositi posljedice.

Rekli su da im se pokvario autobus

- Dva sata prije polaska učenika na maturalno putovanje javili su nam se iz agencije Collegium iz Zagreba i otkazali dva dogovorena autobusa za prijevoz dvije grupe učenika u Barcelonu i Berlin. Prva grupa je u ponoć trebala krenuti za Španjolsku, a druga u 1 sat za Njemačku. Kao razlog otkazivanja naveli su navodni kvar na autobusu, te obećali poslati zamjenski prijevoz. Roditelji i djeca su se okupili, a po djecu su došla dva manja autobusa i dva kombija sa jednim vozačem. Još po jedan vozač autobusa se trebao priključiti u Zagrebu, dok bi kombi vozio samo jedan. Ponuđeni prijevoz nije udovoljavao  sigurnosnim uvjetima za prijevoz učenika i djecu poslati na tako dalek put bilo bi preriskantno i neodgovorno. Zbog toga sam predložio nastavnicima i roditeljima da otkažemo putovanje sa čime su se složili i djeca su se vratila kućama. – kazao je Damir Mandić, ravnatelj karlovačke Gimnazije dodajući da su s navedenom agencijom surađivali i ranije i do sada nije bilo nikakvih problema, naprotiv i djeca i škola su bili izuzetno zadovoljni.

Pixsell

- Nakon sastanka sa predstavnicima agencije dogovorili smo da će grupa djece koja putuju u Prag – Berlin putovanje moći ostvariti noćas u 1 sat sukladno svim obvezama koje je Agencija preuzela Ugovorom o provedbi maturalnog putovanja, dok se putovanje u Španjolsku neće moći ostvariti danas jer agencija sada traži adekvatno rješenja problema nastala zbog smještaja, a koje će nam predočiti tijekom dana. Za putovanje u Prag – Berlin agencija nam sada nudi modificirane uvjete, dva autobusa, dva vodiča za dvije grupe, a za jedan  „propali“ dan smještaja će ili roditeljima vratiti novac ili će tijekom školske godine organizirati školski izlet. – kazao je ravnatelj Mandić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata Video 00:12

Ravnatelj je naglasio da je će djeca ići na maturalno putovanja, a škola je spremna da se ono ostvari za vrijeme početka školske nastave. Dodaje da je ponosan na roditelje učenika koji  su nastalu situaciju podnijeli vrlo pribrano.

>>> Ako imate sličnih iskustava javite nam ih u komentarima ili na Facebook stranici 24sata

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji