Obavijesti

News

Komentari 399

Samohrana majka sa sinom (7) već pet godina živi bez struje

Samohrana majka sa sinom (7) već pet godina živi bez struje
4

Nezaposlena Anica (46) duguje za struju 27.000 kuna s kamatama i nema odakle platiti taj račun. Bajke sinu prije spavanja čita uz svijeću. On će na jesen u školu...

VIDEO

Anica Pakrac Pavlović (46) sa sinom Darijom (7) stanuje na zagrebačkoj Trešnjevci. Žive od socijalne pomoći, a prije pet godina isključili su im struju pa žive u mraku.

- Ne sjećam se kad sam zadnji put pogledao crtić. Ako me neki od susjeda i pozove k sebi, smiju se što nemamo struje. Ne slušamo glazbu, nemam igrice. Bajke mi mama čita uz svijeće - priča snuždeno maleni Darijo.

- Uvijek sam podmirivala sve režije, pa tako i struju. Rata mi je bila do 300 kn. No 2008. akontacijska rata popela se na 950 kn. Išla sam se žaliti na Elektru, no rekli su mi da moram platiti. A nemam odakle - kaže ona. 

Isključili je zbog neplaćanja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Struju nije platila 10 mjeseci, a kad su na to dodali troškove opomene i naknada za ovrhu, dug se 2010. popeo na 11.415 kn. Isključili su je s mreže, ali zbog kamate taj dug danas iznosi oko 27.000 kn.

- Kuham na plin. Odjeću iskuhavam u loncu. Susjeda mi dopusti da ponekad kod nje ispečem kolač ako se mali zaželi. Zbog njega mi je najteže - govori ona i dodaje da sve o njezinoj situaciji znaju i u nadležnom centru za socijalnu skrb, ali joj nisu pomogli da riješi problem. 

Dario u rujnu kreće u školu te se majka najviše boji kako će učiti bez struje. Ona je iz prvog braka pobjegla s dvoje djece jer ih je suprug zlostavljao. Izlazeći iz Autonomne ženske kuće nije imala novca za stanarinu. Čula je da je gradski stan od 26 četvornih metara prazan, pa se uselila 2000. Tvrdi da je više puta od Grada tražila da joj odobre status stanara, ali joj nikad nisu odgovorili. Nikakav odgovor nisu poslali ni nama. 


Nailazi na zatvorena vrata

Nismo dobili ni odgovor iz Ministarstva socijalne politike kojem se Anica obratila za pomoć. U HEP-u su nam rekli da podatke o dugovanjima kupca ne daju i nisu odgovorili na pitanje kako je moguće da rata s 300 kn skoči na više od 900 kn na mjesec.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 399
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina