Obavijesti

News

Komentari 52

"Sandra, ako želiš, možeš s nama ići na lokalne izbore..."

"Sandra, ako želiš, možeš s nama ići na lokalne izbore..."
1

Mi smo spremni napraviti korak unatrag, a to očekujemo i od svih drugih kandidata na ljevici, bez bahatosti i tvrdoglavosti i bez 'kruha preko pogače'. Razgovarat ćemo sa svimam kaže Bernardić

VIDEO

U širokoj koaliciji SDP-a, HNS-a, HSS-a i HSU-a koja bi podržala Anku Mrak Taritaš u utrci za gradonačelnicu Zagreba ima mjesta i za Sandru Švaljek, potvrdilo je za 24sata nekoliko sugovornika iz SDP-a, HNS-a, ali i stožera same Mrak Taritaš.

Sugovornik iznimno blizak samoj Mrak Taritaš rekao nam je su oni spremni na taj razgovor.

- Anka nema osobno ništa protiv Sandre Švaljek, niti o njoj ima loše mišljenje. Dapače, spremni smo sjesti za stol. No, mislimo da je problem s druge strane tako da se time nećemo previše zanemarivati - ispričala nam je osoba iz stožera Mrak Taritaš, bliska kandidatkinji HNS-a, a očito i SDP-a.

Jedan od istaknutijih gradskih HNS-ovaca, blizak i vrhu stranke također nam je rekao da misli da bi to trebao biti scenarij okupljanja opozicije protiv Bandića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ako ne želi posve potonuti, Švaljek bi trebala razmišljati o tome da dođe ovdje i bude u timu. Mjesto dogradonačelnice joj je sigurno otvoreno. U suprotnom, ona će potpuno nestati i pomagati bivšem šefu - kazao nam je taj HNS-ovac.

Jedan od visokopozicioniranih SDP-ovaca također misli da bi se, nakon konačne i javne potpore moglo krenuti u tom smjeru, a slično je nagovijestio jučer i sam Davor Bernardić.

- Mi smo spremni napraviti korak unatrag, a to očekujemo i od svih drugih kandidata na ljevici, bez bahatosti i tvrdoglavosti i bez 'kruha preko pogače'. Ovih dana ćemo razgovarati sa svima - rekao je Bernardić.

No, u SDP-u ima i onih koji misle da Švaljek ne treba zvati za stol, već krenuti skroz prema Bandiću.

- Ona je ionako u silaznom trendu, dapače, pala je zbog našeg poteza u drugi plan i uskoro će postati autsajder. Uostalom, čak 80 posto onih koji bi birali Sandru Švaljek imaju dobro ili vrlo dobro mišljenje o Anki Mrak i kada ju ona prestigne s našom potporom i postane prvi izazivač Bandiću mnogi će pod šator pobjednika - kazao nam je jedan član predsjedništva SDP-a iznimno blizak Bernardiću.

Inače u SDP-u su preko medija počeli slati poruke očekivanja prema HNS-u, pa tako i da traže mjesto šefa Zagrebačkog Holdinga.

Iz stožera Anke Mrak kažu da je to neozbiljno uopće komentirati.

- Ne vode se pregovori preko medija, već za stolom unutar četiri zida i mi nećemo ništa komentirati ni licitirati. Ako krene sve preko medija se odvijati, spremni smo i prekinuti pregovore. Ovo je ozbiljna i dobitnička priča - kaže nam osoba iz stožera Anke Mrak ne želeći uopće otvarati temu o Josipu Budimiru kao šefu Holdinga.

Inače, sva ova zbivanja oko potpore Anke Mrak nevoljko se gledaju u HDZ-u. Osoba bliska vrhu te stranke jučer nam je kratko rekla da u vladajućoj stranci nisu oduševljeni s potezom SDP-a koji se najavio, dapače iznimno ih to smeta, jer, kako kaže, „odnosi s Mostom su povuci potegni i bit će još više“.

Oni konačnog kandidata i dalje nemaju, no rečeno nam je kako Andrija Mikulić, šef gradskog HDZ-a to sigurno neće biti. Toga je svjestan i on sam, kao i oni oko njega u vrhu gradske organizacije.

- Plenković tu griješi, jer on bi trebao pustiti Andriju koji je četiri godine sijao ovdje i neka odgovara za rezultat. Ovako, s drugim kandidatom preuzima bezveze odgovornost na sebe - kaže nam jedan saborski zastupnik HDZ-a.

Potvrđeno nam je, doduše neslužbeno u HDZ-u, kako se licitira s tri imena, doktor Mislav Herman, Tomislav Karlo, ali i Dubravko Šimenc. No, za posljednjeg je to teško moguće obzirom da je prije četiri godine bio na listi Milana Bandića za mjesni odbor. Postoje spekulacije da u HDZ-u u anketi je testirana i Ivana Maletić, europska zastupnica, no par HDZ-ovaca kaže da to nije opcija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...