Obavijesti

News

Komentari 196

Zbog fatalne Viki ubio dvojicu: Šapić dobio 22 godine zatvora

Zbog fatalne Viki ubio dvojicu: Šapić dobio 22 godine zatvora
11

Boško Šapić je 2013. ispred noćnog kluba Heart u Vojniću ubio Alvina Horvatića, bivšeg dečka njegove tadašnje djevojke Viktorije, a potom i Dejana Vučkovića

VIDEO

Boško Šapić ( 23) nepravomoćno je osuđen u ponedjeljak na Županijskom sudu u Karlovcu na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora od 22 godine. Za ubojstvo Alvina Horvatića dobio je 13 godina zatvora, a za ubojstvo Dejana Vučkovića, 12 godina. Šapić je osuđen jer je u studenom 2013. godine ispred noćnog kluba Heart u Vojniću nožem ubio Alvina Horvatića (23), bivšeg dečka njegove tadašnje djevojke Viktorije Jakuš Mejarec, a potom i njegova prijatelja Dejana Vučkovića (20).

POGLEDAJTE VIDEO: Sudac iznosi presudu Bošku Šapiću

Pokretanje videa...

24sata Video 00:39

- Vijeće Županijskog suda donijelo je presudu kojom optuženog Boška Šapića proglašava krivim jer je u cilju da liši života druge, oštricom noža duge 12 centimetara oštećenom Horvatiću zadao 7 ubodnih rana, od kojih tri u predjelu grudnog koša i tri u leđa uslijed kojih je naposljetku preminuo. Oštećenom Vučkoviću je nožem na lijevoj strani vrata zadao ubodnu ranu kojom mu je prerezana priključna arterija uslijed čega je on ubrzo iskrvario i preminuo. Optuženi je druge ubio čime je počinio kaznena djela ubojstva. Za ubojstvo Alvina Horvatića određuje mu se kazna zatvora u trajanju od 13 godina, a za ubojstvo Dejana Vučkovića 12 godina, koje su preinačene u jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 22 godine. U kaznu zatvora uračunava se vrijeme provedeno u istražnom zatvoru, a protiv Boška Šapića je podnijet zahtjev za produljenje istražnog zatvora – presuda je koju je pročitao predsjednik Sudskog vijeća Županijskog suda sudac  Ante Ujević.

Iako je Državno odvjetništvo za ubojstvo Horvatića tražilo optužnicu da Šapića osudi za teško ubojstvo Horvatića počinjeno iz niskih pobuda, ljubomore, Vijeće je ocijenilo da se radilo o dva kaznena djela „obična“ ubojstva.


Facebook

Alvin Horvatić

- Vijeće cijeni da ubojstvo nije počinjeno iz niskih pobuda, ako je ljubomore bilo, nije je bilo sa strane optuženika, već sa strane oštećenog Horvatića. Optuženik je osuđen za dva kaznena djela ubojstva – kazao je Ujević, nakon čega je obrazložio presudu i kazao da Vijeće nije imalo nimalo problema sa utvrđivanjem stanjem samog ubojstva Horvatića, no kada je u pitanju Vučković imali su samo jednog svjedoka Dizdara kojeg je Vučković nakon ranjavanja zamolio da zove hitnu jer je uboden u vrat.

Sud je utvrdio da su se tijekom kritičnog događaja samo njih trojica nalazila na parkiralištu kod auta optuženog Boška te da nitko drugi nije znao što se događa. Tijekom postupka se također potezalo veliko pitanje da li je optuženik sam izišao iz vozila ili je bio izvučen, no Vijeće je ocijenilo da je sam izišao iz vozila na temelju svjedočenja Viktorije koja je prvim svjedočenjem to i potvrdila, iako je tijekom postupka u još dva navrata mijenjala iskaz o tome. Prvo je iskazala da je Šapić stao, izišao iz vozila i opsovao, dok ga je ona vukla u vozilo, kod drugog iskaza je kazala da je bio izvučen, a u trećem da su ih oboje izvlačili iz vozila.

24sata

Viktorija i Alvin

- Optuženikov automobil je bio parkiran uz magistralnu cestu, a parkiranje vozila Vijeću govori da se optuženi pripremao na sukob. Sud je cijenio i iskaz svjedoka Vlade Vrge koji potvrđuje da je pokojni Horvatić dotrčao u ugostiteljski objekt bijesan i više ustrašen  i rekao Vladi da brzo dođe van. Kada je izišao van vidio je više osoba i pokojnog Alvina da iz vozila izvlači optuženika. Već tada se dogodilo nešto strašno ustvrdilo je Vijeće. Što se tiče same kazne, kazna bi bilo daleko veća da je to ubojstva počinila zrela osoba, ovako je sud kao olakotnu okolnost cijenio optuženikovu mlađu dob. Također sud je cijenio i to što je veliki doprinos događaju bilo i postupanje oštećenog Alvina Horvatića. Nadalje cijenjeno je i to što su kod optuženika utvrđene narcisoidne crte ponašanja i on teže doživljava sukob nego netko drugi iz našeg susjedstva. Što se tiče kazne u odnosu na ubijenog Horvatića optuženi je pokazao upornost u tome da ga liši života zadajući mu sedam rana, dok sam optuženik nije zadobio niti jednu ozljedu. U odnosu na Vučkovića, Horvatić je trpio više ozljeda, a s druge strane za Vučkovića mu je izrečena manja kazna iz razloga što mu je zadao samo jedan ubod, nažalost koban. Imamo spoznaja da se u zatvoru ponaša uzorno i da se kaje, nažalost dva života više ne mogu vratiti. Konflikti se ne rješavaju nožem i pištoljem, kada bi žrtava bi bilo svaki dan. Čovjek ne može kontrolirati strah, ali razdraženost mora, no nažalost zbog optuženikove narcisoidnosti on to nije mogao izbjeći – zaključio je Ujević, obrazlažući da je presuda prvostupanjska, te da se očekuju žabe na presudu.

Roditelji ubijenih mladića presudu su slušali suznih očiju, kao i roditelji optuženika, dok je Šapić izricanje presude saslušao mirno polupognute glave.

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Kazna je mala. Za dva mlada izgubljena života, kazna je premala. To je sramota. Trebao bi dobiti maksimalnih 40 godina. Uložit ćemo žalbu. – kazao je Željko Vučković, otac ubijenog Dejana koji je na presudu došao u pratnji sinova Bojana i Marka koji su također ogorčeni zbog izrečene kazne.

Ma kazan je mala, bez komentara sam. Život bez Alvina više nije život kakav je bio. Uložit ćemo žalbu.- kazao je Zdravko Horvatić, Alvinov otac.

Šapićevi roditelji nisu htjeli komentirati presudu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 196
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa