Obavijesti

News

Komentari 143

Sastanak s ministrom Vargom: Pozlilo je još jednom branitelju

Sastanak s ministrom Vargom: Pozlilo je još jednom branitelju
5

Predstavnici branitelja stopostotnih invalida oko 16 sati sastali su se s ministrom zdravlja Sinišom Vargom i ravnateljicom HZZO-a Tatjanom Prenđom Trupec

VIDEO

Predstavnici branitelja stopostotnih invalida oko 16 sati sastali su se s ministrom zdravlja Sinišom Vargom i ravnateljicom HZZO-a Tatjanom Prenđom Trupec, na neutralnom terenu - u uredu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Anke Slonjšak, javlja Večernji list.

Upoznali su ih sa zdravstvenim problemima branitelja, činjenicom kako je liječenje sve skuplje, kako se liječe neadekvatnim jeftinim lijekovima te da ih se onda iz bolnica otpušta neizliječene. Također su istaknuli neprofesionalni i nekoraktan odnos medicinskog osoblja prema njima, što je Vargu iznenadilo. Rekao je da ako ima takvih pojava, da ih prijave makar anonimno te da će se onda takvo osoblje sankcionirati.

Predsjednik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški, jedan od organizatora prosvjeda branitelja, ministru Vargi predložio je da se odredi jedna bolnica za liječenje ratnih veterana te da se odredi kontakt osoba u Ministarstvu zdravlja kako bi se mogli rješavati njihovi problemi.

Ravnateljica HZZO-a ponudila je braniteljima mail adresu na koju bi branitelji mogli pisati o problemima s kojima se susreću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pozlilo još jednom branitelju

Nakon sastanka jednom od sudionika u braniteljskom izaslanstvu je pozlilo pa je pozvana hitna medicinska pomoć, no na kraju je odvezen civilnim vozilom. Kako doznajemo, riječ je o stopostotnom vojnom invalidu koji je vrlo emotivno reagirao na sastanak zbog čega mu je pozlilo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a