Obavijesti

News

Komentari 367

Sedmero djece i bolesna žena, a već drugi put mu dali otkaz

Sedmero djece i bolesna žena, a već drugi put  mu dali otkaz
1

Uprava tvrtke na listu ga je prvi put stavila prije dvije godine, no tada se uspio izboriti za ostanak na radnom mjestu. Sada se priča ponavlja. Miljenko je obavijest dobio 30. studenog

VIDEO

Obavijest je stigla iznenada. Nisam očekivao tako nešto i zaista sam zatečen, rekao nam je Miljenko Višak (47) iz Križevaca koji je ponovo završio na listi tehnološkog viška u Hrvatskim željeznicama gdje radi. 

POGLEDAJTE VIDEO:

"Ja sam Miljenko Višak i dva puta sam bio višak!" Otac sedmero djece već drugi put dobiva otkaz u istoj tvrtki! Reporter: Matej Matičević

Posted by 24sata Video on Tuesday, December 6, 2016

Uprava tvrtke na listu ga je prvi put stavila prije dvije godine, no tada se uspio izboriti za ostanak na radnom mjestu. Sada se priča ponavlja. Miljenko je obavijest dobio u srijedu, 30. studenog. 

- Iskreno sam jako zabrinut za egzistenciju. Uzdržavam sedmero djece, a supruga Jasna (44) je zbog zdravstvenih problema često na bolovanju, pa su nam prihodi manji - rekao nam je Miljenko. 

Željko Hladika/24sata



On i supruga otplaćuju kredit, a moraju plaćati i učenički dom za Kristijana (18), Dominika (18) i Doroteu (18) koji se školuju u Zagrebu. Zbog mlađih, Kristine (17), Bernarda (14), Leonarda (12) i najmlađeg Klaudia (8), Miljenko bi volio nastaviti raditi bilo koji posao. 

U HŽ-u radi preko trideset godina. Na njegovu situaciju reagirao je Ivan Forgač, predsjednik sindikata Hrvatskih željeznica. 

- Sramota da se čovjeka koji ima takve obveze uzdržavanja maltretira na ovaj način. Gospodin Višak ima smanjenu radnu sposobnost jer je stradao na poslu. Sramota je da se njemu ne nađe neki posao - komentirao je Fogač. Dodao je da je taj postupak ujedno i kršenje Zakona o radu jer je u istom predviđeno da radnici takvih situacija imaju prednost. 

Forgač je istaknuo da Miljenko sada može odraditi otkazni rok, no u tom će mu slučaju otpremnina biti manja. Ukoliko ipak pristane na otkaz, iznos otpremnine raste pa će mu ona biti viša za čak 60 posto. No u tom slučaju Miljenko bi prihvaćanjem otkaza izgubio sva prava sudskog osporavanja zakonitosti otkaza. 

- Ljude se ucjenjuje s iznosom otpremnine kako bi si samo dali otkaz - zaključio je Forgač. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 367
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca