Obavijesti

News

Komentari 176

'Šef mog kabineta bit će Davor Božinović. U Vladi će biti žena'

'Šef mog kabineta bit će Davor Božinović. U Vladi će biti žena'
2

Kolega Milijan Brkić i ja smo u odličnim odnosima, svakodnevno komuniciramo. Otklanjam sve spekulacije koje se ovih dana mogu pročitati, kazao je Plenković

VIDEO

Predsjednik HDZ-a i novi mandatar Andrej Plenković gostovao je u emisiji RTL Danas.

- Ovo je velika odgovornost, kao što sam danas već rekao. Riječ je o odgovornosti prema hrvatskim biračima i svima koji su nam ukazali povjerenje. Nadam se da ćemo opravdati povjerenje. Ne osjećam nelagodu, nakon ovog rezultata smo u poziciji pristupiti transformaciji izbornog programa u program Vlade. Uhvatit ćemo se ključnih tema koje muče građane - kazao je Plenković.

Rekao je da će njihov plan reforme biti orijentiran prije svega na cjelovitu poreznu reformu, daljnje investiranje u generatore rasta, stabilnost javnih financija, te, što je posebno naglasio, nastavak obrazovne reforme.

Najavio je da bi se o povjerenju Vladi moglo glasovati idući tjedan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mi sada želimo dogovore s Mostom finalizirati, vidjeti što je realno i u kojem roku. Ono što želimo, želimo poštivati proceduru. Naći ćemo rješenje koje će zadovoljiti i Most i proceduru - kazao je novi mandatar.

Osvrnuo se i na medijske napise o zategnutim odnosima s Milijanom Brkićem te njegovom ispadanju iz svih kadrovskih križaljki.

- Nema nikakve marginalizacije. Kolega Brkić i ja smo u odličnim odnosima, svakodnevno komuniciramo. Otklanjam sve spekulacije koje se ovih dana mogu pročitati. Ono što ja radim sasvim je transparentno - poručio je Plenković.

Kada je riječ o ministarskim foteljama, Plenković i dalje ne otkriva mnogo.

- Gospodin Marić jedan je od kandidata za ministra financija. Ja bih kadrovske teme pustio za malo kasnije, dajte mi nekoliko dana. Sad sam htio okupiti stabilnu parlamentarnu većinu. Moj šef kabineta će biti Davor Božinović - kazao je Plenković.

Plenković je ponovio i kako će u budućoj vladi sigurno biti više od jedne žene.

- O imenima neću, ali bilo bi to zaista neobično i ispod dosegnutog ranga ravnopravnosti spolova. Učinit ću sve da bude dovoljan broj kolegica u Vladi -  poručio je.

Govoreći o tome hoće li Ivana Maletić biti u Vladi rekao je da su mogućnosti još otvorene.

- Ivana će dati doprinos i zemlji i stranci s bilo koje pozicije - rekao je Plenković, a na pitanje hoće li Zdravko Marić opet biti ministar financija odgovorio je da je Marić jedan od kandidata.

Ponovio je kako je za nastavak arbitraže s MOL-om.

- O tome sam bio sasvim decidiran još i uoči početka izborne kampanje, zauzeo sam se za nastavak arbitraže, za zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa u našoj strateškoj naftnoj kompaniji, pa i oko ove teme koju smo vidjeli tijekom vikenda. Međudioničarski ugovor bio je sasvim jasan - modernizacija rafinerija u Rijeci i Sisku - kazao je Plenković i dodao kako će se detaljno upoznati sa stanjem u INA-i i voditi računa da se u toj kompaniji maksimalno zaštiti interes Hrvatske.

Ne gubi vrijeme

Nakon dobivanja mandata, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nastavlja razgovore o sastavu vlade. Cijelo poslijepodne u središnjici HDZ-a traju sastanci, javlja HRT.

Naime, Plenković nema vremena za gubljenje. Pred njim je zahtjevan zadatak, s obzirom da je u HDZ-u još dosta otvorenih pitanja vezano za kadroviranjem, a za pojedina ministarstva u igri je i po nekoliko imena

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 176
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović