Obavijesti

News

Komentari 50

Senator (61) 'uvozio' mlade ljubavnice bogatom prijatelju

Senator (61)  'uvozio' mlade ljubavnice bogatom prijatelju
3

SAD: Senator Robert Menendez (61) iz New Jerseyja nabavljao je vize za djevojke koje su njegovom bogatom prijatelju doktoru Salomonu Melgenu bile ljubavnice

VIDEO

Senator Robert Menendez (61) iz New Jerseyja je pod sumnjom da je bogatom prijatelju dovodio mlade manekenke iz Ukrajine i Južne Amerike. Državno odvjetništvo optužuje da je senator djevojke dovodio oženjenom okulisti iz Palm Beacha Salomonu Melgenu (60). 

Liječnik mu davao novac, posuđivao avion i častio ga u vilama

Melgen je Menendeza upoznao 1993. godine. Bogati liječnik je Menendezu dao oko milijun dolara za kampanju te mu je pomogao da bude izabran za senatora. Menendez se vozio u privatnom zrakoplovu čiji je vlasnik spomenuti liječnik, a često je i odsjedao u njegovim luksuznim vilama. Prve optužbe protiv ove dvojice iznijele su dvije mlade djevojke iz Dominikanske Republike 2013. godine. Rekle su da su im za seks nudili 500 dolara, a kasnije da su im platili samo 100 dolara. Iskaz su kasnije povukle i rekle su da su lagale. 

Tražio vizu za glumicu i odvjetnicu iz Brazila

No FBI je istraživao dalje i sada senatoru i njegovom prijatelju prijeti i do 15 godina zatvora zbog korupcije. Tijekom istrage istražitelji su pronašli i nekoliko "djevojaka" bogatog liječnika. 

Brazilka Lopes Leite (34) je upoznala doktora kada je imala 26, a on 52 godine. Godinu dana kasnije u srpnju 2008. suradnik senatora Menendeza poslao je e-mail američkom ministarstvu vanjskih poslova. U njemu je tražio vizu za glumicu i odvjetnicu iz Brazila. Gotovo tri godine kasnije Leite je završila pravo u Miamiju. Tijekom studija nekoliko je puta srela "dobročinitelja" Menendeza. Sreli su se u New Yorku, na Floridi, u Španjolskoj i Dominikanskoj Republici. Troškove putovanja preuzeo je doktor Melgen, a u svojoj poreznoj prijavi vodio ih je kao stipendiju. 

"Djevojka broj 3"

Godinu dana prije nego što je Leite počeo "plaćati školarinu", Melgen je imao aferu sa Svitlanom (28) iz Ukrajine. Ona je tada živjela u Španjolskoj, a državno odvjetništvo ju vodi kao Girlfriend 3“ ("Djevojka broj 3"). Tada je Menendez poslao pismo u američki konzulat u Madridu.

- Dobra prijateljica doktora Melgena treba vizu kako bi ga posjetila zbog pregleda prije plastične operacije - pisalo je u pismu. 

Svitlana je tjedan dana kasnije dobila vizu i otputovala za Floridu. Liječnik joj je u blizini Palm Beacha unajmio apartman. Iako je senator u pismu bio obećao da će se djevojka vratiti u Španjolsku, ona je ostala u SAD-u, promijenila je ime i sad živi u Los Angelesu. Kada su je kasnije lokalni mediji ispitivali o Melgenu rekla je da je on prema njoj uvijek bio dobar i naglasila je da on ima puno novca. 

Ime "Djevojke broj 2" državno odvjetništvo nije objavilo. Zna se da je imala 22 godine, a njezina sestra 18, kada se liječnik "zauzeo" za njih. Djevojke su iz Dominikanske Republike. Obećao je da će im platiti put i troškove smještaja. Ipak zahtjevi za vizom su im odbijeni jer djevojke nisu imale novca. Onda je senator Menendez poslao pismo ministarstvu vanjskih poslova. Nekoliko tjedana kasnije sestra je dobila vizu. Menendez i Melgen tvrde da su nevini. 

No bez obzira na to veliki broj birača u New Jerseyju traže da Menendez da ostavku, piše Bild.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu